Marko Biskupovic tycker inte det var straff när han fällde Erdal Rakip. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNMarko Biskupovic tycker inte det var straff när han fällde Erdal Rakip. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marko Biskupovic tycker inte det var straff när han fällde Erdal Rakip. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stor ilska efter förnedringen

Publicerad

Marko Biskupovic drog på sig två straffar i 0–6-förlusten mot Malmö FF.

Efteråt sågar han – domaren.

– Alla gör misstag, men hans misstag kostade oss matchen, säger Kalmarmittbacken.

Kalmar FF började piggt borta mot Malmö FF, men fem minuter i mitten av första halvlek blev ödesdigra.

Malmö FF gjorde både 1–0 och 2–0 innan Romario fick rött kort i den 28:e minuten efter att ha måttat en skalle mot Anton Tinnerholm.

I andra halvlek körde MFF över ett decimerat Kalmar och vann med hela 6–0.

– Det var som en mardröm. Vi fick kämpa mentalt för att fortsätta och försöka spela vårt bästa, men det är svårt mot det här laget. Men man gör misstag och det är bara att försöka lära av detta och inte glömma det vi gjort bra förut, säger en besviken Marko Biskupovic.

Syndabocken kritisk mot domaren

Mittbacken blev en av de största syndabockarna i Kalmar efter att ha orsakat två straffar i matchen. Efter matchen riktade han stark kritik mot domaren Andreas Ekbergs domslut.

– Den första straffen går att diskutera. Men den andra är jag 100 procent säker att det inte är straff, säger han.

Enligt Biskupovic var det även fel att ge Romario hans första gula kort.

– Jag tycker inte det var gult. Domaren var inte bra i dag och det sa jag till honom. De kan säga att de gör misstag, men hur många får man göra? Någon måste säga något. Vi kan inte bara åka hem och inte tänka på det, säger Marko Biskupovic.

Larsson: ”Hamnade i ett dike”

Backkollegan Stefan Larsson tycker att MFF:s första straff var diskutabel.

– Känslan är att han kunde blåst eller inte. De var inte solklar, men jag ska inte stå här och bedöma det. Vi släpper ju in ett mål till kort efter.

Vad tycker du om att en lagkamrat tar två gula på det sättet Romario gör?

– Jag känner Romario. Han reagerar efter de två målen och det blir lite frustation, men där måste vi kanske vara lite kyliga. Men det är en känslosport och ibland händer såna saker. Det är något som kommer straffa honom och oss i nästa match, men då måste vi vara mer kyliga för vi vet effekterna av att spela med en man mindre.

KFF måste vända blad

För Kalmar, som hade tre raka segrar innan storförlusten mot MFF, gäller det att snabbt vända blad.

– Vi får inte stirra oss blinda på resultaten även om siffrorna rann i väg mycket och det kommer straffa oss i målskillnaden. Vi är på rätt väg, det här är ett litet dike vi hamnade i och det gäller bara att gräva sig ur det så snabbt som möjligt.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag