Stolpe ut för HBK i mållöst bottenmöte

Fredrik Olsson träffade stolpen i slutminuterna.
Foto: KRISTER ANDERSSON

Isak Pettersson höll nollan efter ett par svettiga räddningar.

Då var Fredrik Olsson en stolpträff från att avgöra för Halmstad i 90:e minuten hemma mot Örebro.

– Det hade varit skönt att göra mål, säger Halmstadanfallaren.

Halmstad hade chansen att gå ikapp Örebro vid en seger i lördagskvällens sena allsvenska match.

Men det blev delad pott efter en 0–0-match som gästande Örebro var mest nöjt med.

– Det här är en match vi inte får förlora men vi ville hemskt gärna vinna den och det var kul att se att båda lagen går för seger på slutet och försöker hela matchen. Två stukade lag tycker alla hit och dit, men jag tror jag och Janne (Jönsson) skiter i sånt, säger Örebrotränaren Alexander Axén.

Örebro hade ett par bra chanser att göra mål men Halmstads målvakt Isak Pettersson såg till att hålla nollan med ett par vassa räddningar, inte minst på Johan Mårtenssons närskott efter hörna.

Halmstads vassaste läge hade Fredrik Olsson som var en decimeter från att avgöra i den 90:e minuten. Olssons skott träffade dock stolpen och gick ut.

– Det var nära, det hade varit skönt att göra mål, säger Fredrik Olsson.

Innan det var det nära att Olsson hann hugga på en retur som Oscar Jansson lämnade på Sead Haksabanovics skott.

– Jag chansar på att han ska styra den mer till höger men den går rakt ut. Sen försöker jag styra in den när han rensar, men tvyärr rensar han inte på mig och in.

Halmstad hade dock på nytt problem att skapa riktigt heta målchanser. Något som varit ett genomgående tema under de första tio omgångarna.

– Det är något vi måste förbättra, vi hade problem med det förra året också så det är något vi måste nöta och bli bättre på, säger Fredrik Olsson.