Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stökigt när Halmia tog emot Landskrona Bois

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har inget med händelsen att göra. Foto: Tomas Leprince

Polis fick ingripa när Landskrona Bois gästade Halmia på lördagen.

Supportrar stormade planen och det utbröt även bråk strax innan paus. Nu kommer flera polisanmälningar att upprättas.

– Vi ska ha en intern diskussion om det som hände. Uppträdandet är inte okej, säger Patrik Johansson, Landskrona Bois klubb- och sportchef, till SVT.

Landskrona Bois besegrade Halmia med 2-0 på bortaplan - efter en match som kantades av stök och supporterbråk.

Det började när en grupp Landskrona Bois-supportar intog delar av huvudläktaren.

– Vi hade inte fått besked att det arrangerats en bussresa förrän vi kom fram. Vi kunde därmed inte meddela Halmia detta i tid och det fanns inget lämpligt ställe att ha fansen på. Matchen försenades när fansen flyttade sig längs läktaren och det fanns inga ordningsvakter. Hade vi fått informationen tidigare så hade det varit lättare att hantera situationen, säger Patrik Johansson, Landskrona Bois klubb- och sportchef, till SVT.

"Blev ett bråk"

Efter en tid kunde matchen blåsas i gång men fick avbrytas efter att planen stormades samtidigt som supportarna tände bengaliska eldar.

– Det blev ett bråk mellan några personer strax innan paus där våra supportrar dansade, något som inte uppskattades av Halmia-fansen. Polisen ingrep och de skildes åt, förklarar Johansson.

I andra halvlek blev omkring tjugo supportrar avvisade från platsen av polis. Nu kommer flertalet polisanmälningar att upprättas, bland annat för misshandel.

Johansson menar att de är mycket besvikna över vad som hänt.

– Vi ska ha en intern diskussion om det som hände. Uppträdandet är inte okej. Nu får vi gå igenom händelseförloppet och hur våra förberedelser ska vara i kommande match, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!