HIF Karlskrona värvar en ny målvakt i Vladan Abramovic. Foto: Mathilda AhlbergHIF Karlskrona värvar en ny målvakt i Vladan Abramovic. Foto: Mathilda Ahlberg
HIF Karlskrona värvar en ny målvakt i Vladan Abramovic. Foto: Mathilda Ahlberg
IFK Kristianstads Nebojsa Simic gav fina vitsord om HIF Karlskrona och Handbollsligan. Foto: PETTER ARVIDSONIFK Kristianstads Nebojsa Simic gav fina vitsord om HIF Karlskrona och Handbollsligan. Foto: PETTER ARVIDSON
IFK Kristianstads Nebojsa Simic gav fina vitsord om HIF Karlskrona och Handbollsligan. Foto: PETTER ARVIDSON
Avgående sportchefen Ulf Schefvert lämnar sitt uppdrag med en stjärnvärvning. Foto: JONAS GUSTAFSSONAvgående sportchefen Ulf Schefvert lämnar sitt uppdrag med en stjärnvärvning. Foto: JONAS GUSTAFSSON
Avgående sportchefen Ulf Schefvert lämnar sitt uppdrag med en stjärnvärvning. Foto: JONAS GUSTAFSSON

Stjärnmålvakten värvas – efter konkurrentens råd

Publicerad

HIF Karlskrona värvar stjärnmålvakten Vladan Abramovic. 

IFK Kristianstads målvakt Nebojsa Simic har gett goda vitsord om både den svenska ligan och klubben.

– Han tyckte verkligen att jag skulle komma till Sverige, säger Vladan Abramovic.

HIF Karlskrona förstärker på målvaktssidan.

Efter ett kort provspel har Vladan Abramovic skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Han gjorde ett oerhört starkt intryck på alla oss så kallade experter. Vi såg en tydlighet vi saknat och en kille som är både kaxig och ödmjuk. Det var många om budet och vi har verkligen Ulf Schefvert (avgående sportchef) att tacka för den här övergången, säger sportgruppens ordförande Jens Köhne i ett pressmeddelande.

Den montenegrinske målvakten är fostrad i storklubben RK Lovcen där han började som 15-åring och varit med om att vinna ligan och cupen fyra gånger. Han har meriter från spel i Champions League.

Abramovic har även representerat Montenegro i alla ungdomslandslag mellan 16-21 års ålder och siktar på att ta en plats i A-landslaget framöver.

Fått draghjälp av Simic

HIF Karlskrona har även fått draghjälp av IFK Kristianstads stjärnmålvakt Nebojsa Simic som talat väl om både den svenska ligan och HIF Karlskrona som klubb.

– Vi spelade ihop under landslagsåren och han tyckte verkligen att jag skulle komma till Sverige. En bra liga med tuffa spelare och bra handbollsklimat. Han har även sagt att Karlskrona har ett bra handbollslag som behöver en bättre målvakt. Senaste säsongerna har laget många uddamålsförluster och där ska jag bidra med avgörande räddningar, säger Vladan Abramovic.

 

Läs mer om handboll i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag