Jakob Fuglesang i blått till vänster: "Jag tänkte: "shit", och att det inte var bra." Foto: CHRISTOPHE ENA
Jakob Fuglesang i blått till vänster: "Jag tänkte: "shit", och att det inte var bra."  Foto: CHRISTOPHE ENA

Stjärnan visar blodiga bilden efter kraschen

Publicerad

Med 67 kilometer kvar av loppet i Flèche Wallonne kraschade det danska cykelhoppet Michael Valgren.

– Jag är okej. Vet inte vad som hände. Tack för alla meddelanden, skriver stjärnan på Twitter.

Där delar han också en bild de på blodiga ansiktsskadorna han ådrog sig. 

Michael Valgren beskrivs som Danmarks största framtidslöfte inom cykelsporten. I går, onsdag, var han plats i Flèche Wallonne, Belgium för att tävla. 

Men med 67 kilometer kvar till mållinjen gick det snett för talangen. 

På tv-bilderna syns tydligt hur Valgren tar sig upp efter att ha kraschat – helt blodig i ansiktet. Kort därefter bekräftade hans team att han han tvingats bryta loppet.

https://twitter.com/AstanaTeam/status/854685189578137601

Men tävlingscyklister är svåra att psyka.

Och det lever den danska stjärnan i allra högsta grad upp till. På Twitter visar han en bild av sitt blodiga ansikte efter kraschen. 

https://twitter.com/MichaelValgren/status/854720162183999489

– Jag är okej. Vet inte vad som hände. Tack för alla meddelande.

 Fysiskt verkar Michael Valgren inte ha ådragit sig några allvarliga skador. Enligt de första uppgifterna bröt han inte något, utan klarade sig undan med skrapsår i ansiktet. 

"Larmade snabbt"

Lagkamraten Jakob Fuglsang berättar att han inte hann uppfatta situationen. 

– Jag tänkte "shit", och att det inte var bra. Det var också därför jag larmade snabbt, eftersom jag visste vad som hänt. Nu är jag så klart bara glad att höra att Valgren är okej, säger Jakob Fuglsang till TV2 Sport. 

– Jag var lite bakom honom, för precis innan hade han sagt över radion att han skulle offra sig för mig. Plötsligt ser jag hur han kastas han cykeln och landar med huvudet först. Det såg otäckt ut.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag