Stjärnan uppges klar för ny klubb – mitt under slutspelet

Cory Murphy.
Foto: JONAS LJUNGDAHL
Cory Murphy.
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Efter fyra år i Växjö Lakers kan Cory Murphy vara på väg bort från klubben

Bara timmar inför den tredje kvartsfinalen mot Malmö Redhawks uppger Blekingesport att backen skrivit på för Karlskrona HK.

– Jag har inga kommentarer till det, säger KHK:s sportchef Michael Sundlöv till sajten.

Med 91 NHL-matcher, ett SM-guld och en VM-guld för Kanada är Cory Murphy en av Växjö Lakers mest meriterade spelare. Han kom till klubben inför säsongen 2013/14 och har som back gjort 29 mål samt 102 assist för laget.

Nu är 39-åringen på väg att lämna.

Enligt Blekingesport har Murphy skrivit på för Karlskrona HK inför nästa säsong.

Poängstark back

Under säsongen har Murphy spelat i snitt 18 minuter och 15 sekunder per match vilket är sjätte mest av alla spelare i laget.

Med sina 16 framspelningar är han tvåa i lagets assistliga bland backarna. Bara Philip Holm, med 17 assist, är bättre.

Det kan tyckas att nyheten kom ut olägligt för Växjö Lakers som på tisdagskvällen mötte Malmö Redhawks på hemmaplan i den tredje kvartsfinalen av sju. En match som Lakers förlorade. 

2-1 till Malmö i serien

Det var gästerna från Malmö som tog ledningen med 1-0 i slutet av den första perioden genom Frederik Storm.

Växjö kvitterade omgående i den andra genom Linus Fröberg. Strax efteråt utspelades en situation som skulle komma att bli avgörande för Malmö Redhawks del.

Dennis Everberg och Nils Andersson hamnade i bråk och den förstnämnde crosscheckade Malmöspelaren i halsen – och åkte på matchstraff.

Gästerna fick chansen i powerplay i fem minuter och Ilari Filppula satte 2-1 i numerärt överläge. Det psykologiskt viktiga 3-1 målet kom precis innan den sista periodpausen då Christoffer Forsberg skickade in pucken i mål.

Växjö fick in en reducering genom Josh Hennessey, men det räckte föga för smålänningarna eftersom Rhett Rakhshanis fick in ett omdiuskuterat 4-2-mål

Matchhjälten Rhett Rakhshani var så klart nöjd efter segern.

– Det är tajt i den här matchserien och alla matcher kan sluta hursomhelst. Det var en bra prestation av oss i dag. Vi har steppat upp från grundserien, säger Rakhshani till C More.