Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åkte på matchstraff: "Det är frustrerande"

Foto: C More
Foto: C More
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

GÄVLE/STOCKHOLM. Brynäs besegrade Växjö med 2-1 på lördagen.

Under matchen fick Växjös Brendan Shinnimin matchstraff efter en slewfooting på Marcus Ersson.

– Han spelade vidare efteråt och domarna tar utvisningen efter att ha kollat på jumbotronen så det är förstås frustrerande, säger Shinnimin.

Det började bra för hemmalaget i Gavlerinken arena.

Brynäs tog ledningen redan efter två och en halv minut, när Kevin Clark skickade in 1-0.

Och strax innan periodpausen utökade Ryan Gunderson ledningen till 2-0, när han effektivt förvaltade en passning från Aaron Palushajs.

Den andra perioden började med ett långt spel i numerärt överläge för Brynäs, detta efter att Brendan Shinnimin åkt på fem minuters utvisning och matchstraff efter en slewfoot på Marcus Ersson.

Brynäs tog tredje raka segern

Brynässpelaren fälldes till isen, blev liggande och grinade illa. Ersson linkade av isen, men var senare tillbaka i spel.

– Jag tycker att han förtjänar en utvisning. Onödigt och överilat. Inga bortförklaringar men regeln har varit lite fram och tillbaka. Ett tag var det det värsta man kunde göra på en is, sen försvann den och knappt utvisning förra året så där blir jag förvånad över en femma. Men att det är ett regelbrott är solklart och man utsätter en spelare för något. Inte ett bra agerande från vår sida, säger Växjös tränare Sam Hallam.

"Frustrerande att åka på en sån utvisning"

Shinnimin var frustrerad efteråt – men också lättad över att Ersson inte blev skadad.

– Jag har inte sett den i efterhand men kör en tydlig interference på mig och jag försöker inte göra något speciellt medvetet. Jag såg att han spelade vidare så det betyder att han inte blev skadad och det är bra. Men domarna tog inget först utan tittade på jumbotronen och det är så klart frusterande att åka på en sån utvisning, säger Shinnimin.

Brynäs fick dock ingen utdelning i sitt fem minuter långa powerplay, men Viktor Andrén lyckades hålla tätt i Lakers-målet.

Fjärde raka för Brynäs

Erik Josefsson reducerade med sitt första mål för säsongen, och Växjö jagade intensivt för att lyckas kvittera.

Med dryga minuten kvar att spela tog Växjö timeout, men man lyckades inte få hål på Brynäs.

Segern var Brynäs fjärde raka, och innebär även att Växjö tappar poäng i toppen av tabellen.