Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Selakovic: "Ett liv som går i graven"

Foto: Carl Sandin

Stefan Selakovic lägger skorna på hyllan.

Kvalreturen mot Gif Sundsvall blir HBK-kaptenens sista match i karriären.

– Det är ju ett liv man gillat att leva som går i graven, säger Selakovic till HBK:s hemsida.

För mindre än tre veckor sedan berättade Stefan Selakovic i Kvällsposten att de sista matcherna den här säsongen kunde bli de sista i hans karriär.

Nu står det klart att det blir så.

För HBK:s hemsida berättar Selakovic att beslutet är taget. Kvalreturen mot Gif Sundsvall på söndag blir den sista i en lång och framgångsrik karriär.

– Det är många som frågar och jag vill få det klart så tidigt innan matchen på söndag som möjligt. Det är därför jag väljer att gå ut med det nu. Det är absolut ingenting dramatiskt med det, utan jag ser det som något helt naturligt, säger "Sella" till hemsidan.

"Lite ledsamt"

Därmed blir det bara en säsong i återkomsten till HBK.

– Egentligen känns det bara bra, men självklart känns det också lite ledsamt. Det är ju ett liv man gillat att leva som går i graven. Det kommer aldrig kännas helt rätt, men mer rätt än så här blir det inte.

Som 36-åring har han varit med om mycket i karriären. Tre SM-guld (1997 och 2000 med HBK, 2007 med IFK Göteborg), en skytteligaseger 2001, tolv A-landskamper och fyra säsonger i holländska Heerenveen bland annat.

HBK-tränaren Jens Gustafsson hyllar de ledaregenskaper som Stefan Selakovic tillfört nykomlingen under året.

– Stefan är oerhört skicklig på att balansera nivån mellan allvar och en lättsamhet som skapar harmoni i hela gruppen. Kort och gott kan man säga att han har hjälpt oss med det vi önskade, att stötta och dela med sig av erfarenheter och kunskap som har varit en stark bidragande orsak till att vi har många spelare som tagit stora kliv i sin utveckling, säger tränaren Jens Gustafsson.

Viktigaste matchen

Stefan Selakovic har bara en uppgift kvar i karriären. Att se till att HBK vinner kvalet mot Gif Sundsvall på lördag.

– Ja, och det är den viktigaste vi har haft i år. Vi gjorde en bra match uppe i Sundsvall och fick med oss ett bortamål. Det är fortfarande jäkligt öppet, men vi har visat en enorm moral flera gånger i år och jag ser ingen anledning till att vi inte skulle göra det igen på söndag. Vi vill alla avsluta med flaggan i topp.