Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sportchef hoppar av – för familjens skull

Michael Sundlöv.

Michael Sundlöv lämnar uppdraget som sportchef för KHK.

Han bryter sitt kontrakt på grund av det långa avståndet mellan hemmet i Gävle och jobbet i Karlskrona

– Det tar sju timmar att åka mellan Karlskrona och Gävle. Jag vill vara mer närvarande med min sambo Karin och min son Sebbe, säger Sundlöv till Sportbladet.

Michael Sundlöv kom till Karlskrona HK inför säsongen 2015/2016 och skrev på ett fyraårskontrakt. I avtalet fanns en klausul som gav sportchefen möjlighet att bryta redan efter två år.

Den har nu utnyttjats.

Sundlövs familjesituation ligger bakom beslutet. Att pendla mellan familjen i Gävle och jobbet i Karlskrona är för påfrestande.

– De betyder oerhört mycket för mig och det går inte riktigt att fortsätta såhär. Jag har haft många ensamma kvällar i Karlskrona och jag vill vara mer med min familj. De utgör syret i mitt liv och jag vill umgås med min sambo och följa Sebbe när han tränar eller spelar hockeymatcher. Vara en mer närvarande pappa och make, säger Sundlöv till Sportbladet.

Aktuell för Modo

Kvällsposten har tidigare kunnat berätta att Modo vill ha Sundlöv. Ett jobb i Örnsköldsvik hade, rent avståndsmässigt, varit betydligt smidigare för sportchefen.

– Vi har kontakt med kandidater, och följer processen, men känner ingen brådska just nu, har Modos VD Johan Widebro tidigare berättat för Kvällsposten.

För Sportbladet berättar Sundlöv att han kan tänka sig jobbet:

– Vi får se. Jag är intresserad. Det är inte så långt mellan Örnsköldsvik och Gävle. Skulle nog fungera bättre med familjen än vad det gjort i Karlskrona. Vi får se vad som händer. Tar jag mig an Modo så är det givetvis full fokus på det. Sportchefsjobbet kräver tid och Modo är lockande och en fin klubb som hör hemma i SHL, säger Sundlöv till tidningen.

Karlskrona HK:s klubbchef Rolf Lindberg ville inledningsvis inte kommentera Sundlövs avhopp.

– Vi har en intern process här under förmiddagen så jag vill inte säga någonting än, sa Lindberg.

Letar ersättare

Vid lunchtid på fredagen gick KHK officiellt ut med att Sundlöv lämnar. Efter det väljer Lindberg att hylla det jobb sportchefen gjort för klubben.

– Han har betytt mycket med sin rutin och sin erfarenhet. Det gäller för hela klubben, inte bara för A-laget, säger Lindberg.

Sundlövs avhopp kommer inte som någon överraskning för KHK.

– Vi har haft en dialog sedan årsskiftet så vi har hela tiden jobbat med en plan b. Vi har börjat ta vissa kontakter och vi har en kravprofil som vi jobbar efter när vi letar ny sportchef. Men nu har ju Micke nästan byggt färdigt truppen inför nästa säsong så vi känner ingen större stress, säger Rolf Lindberg.