Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spöket: Inte vunnit i Göteborg på 17 år

Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Den 2 augusti 2000 vann Halmstads BK på bortaplan mot IFK Göteborg.

Sedan dess har det gått 17 år utan seger i götet.

Frågan är när HBK åter lyckas dra det längsta strået på Gamla Ullevi.

– Den 10 juli 2017, säger HBK-tränaren Igor Krulj.

Sedan 2000 har Halmstads BK gästat IFK Göteborg 15 gånger i allsvenskan och Svenska cupen. Fem matcher har slutat oavgjort, men inte en enda gång har HBK vunnit i Göteborg på de snart 17 åren.

Men något spöke vill inte HBK-tränaren Igor Krulj kalla bortamatchen mot IFK för.

– Nej, det är nya spelare och nya tränare varje gång. De är helt enkelt ett väldigt bra hemmalag, vilket de också visat att de är i år.

Sedan Krulj tog över som chefstränare i Halmstads BK har han gjort en del förändringar. Han har dragit tillbaka Alexander Ruud Tveter en aning i planen och gått från 4-4-2 till en formation som mer kan liknas vid 4-2-3-1 med Ruud Tveter i en släpande roll bakom Fredrik Olsson.

– Det är lite andra roller beroende på vilken position spelarna har, men tydligast märker man av det på Ruud Tveter som ju droppar ner en aning och kommer mer rättvänd med bollen.

– Vi har försökt hitta det spelsätt som passar de spelarna vi har bäst och han är en klok spelare med en bra vänsterfot.

Värvning kan lösa offensiva problem

Matchen i Göteborg är HBK:s 14:e i årets allsvenska. Man ligger för närvarande näst sist med en poäng upp till Kalmar på kvalplatsen. Laget är i poängbehov och för att rädda sig kvar i serien letar man nu offensiva förstärkningar.

Man har så här långt bara gjort nio mål, med det har man gjort minst i serien tillsammans med GIF Sundsvall.

En spelare som skulle kunna lösa de offensiva knutarna är estländska landslagsspelaren Henrik Ojamaa som provtränat med klubben i veckan. Beslut om hans framtid kommer att tas efter måndagens match mot Göteborg.

– Han åkte hem till Estland i går och vi ska diskutera honom efter matchen. Vi har en tydlig profil kring vad vi söker på de offensiva positionerna och han har kvaliteter, det handlar om ifall han passar in på profilen.