Spelarflykten från Halmstad är igång

Matthew Rusike.
Foto: Krister Andersson
James Keene.
Foto: Krister Andersson
Fredrik Liverstam.
Foto: Krister Andersson

HALMSTAD. Spelarflykten från Halmstad är igång efter nedflyttningen.

Både James Keene och Matthew Rusike lämnar klubben – där den sistnämnde enligt uppgift till Kvällsposten överraskande ska finnas på bland annat Premier League-klubben Newcastles radar.

– Inga kommentarer. Men förhoppningsvis löser sig allt bra, säger anfallaren.

Halmstad var redan klart för nedflyttning innan lördagens avslutande omgång.

Men när klubben får börja om i superettan lämnar flera startspelare.

Kvällsposten har tidigare avslöjat att Matthew Rusike lämnar HBK och att James Keene har möjligheten att bryta kontraktet.

Vilket anfallaren gör.

– Ja, det var min sista match i Halmstad, säger James Keene.

– Jag känner inte för att spela i superettan och tycker fortfarande att jag bidrar mycket till laget och har några år kvar att göra något vettigt.

Vad har du för planer?

– Jag har alternativ, men det är inget klart än. Allsvenskan, Skandinavien och det finns lite utomlands också. Men det får jag ta sen, det är ingen stress.

Intresse från Premier League

Anfallskompisen Matthew Rusike satte segermålet i sin sista HBK-match.

Enligt uppgift till KvP finns det intresse från såväl skandinaviska klubbar – och överraskande nog även från Premier League-laget Newcastle – för den zimbabwiske landslagsspelaren.

– Min destination vill jag inte kommentera just nu, men jag har några saker som jag funderar på, men det är lite tidigt än. Förhoppningsvis löser det sig, säger Rusike.

Jag har hört att Newcastle visat intresse?

– Inga kommentarer, säger Rusike med ett stort leende.

– Jag är säker på att många lag har tittat och många ser när landslaget spelar. Jag hoppas det löser sig för mig och att Halmstad tar klivet tillbaka direkt.

Kaptenen inte sugen på superettan

Lagkaptenen Fredrik Liverstam har ett år kvar på sitt kontrakt, men är inte sugen på spel i superettan.

– Man vill alltid spela så högt som möjligt. Vi får se vad som händer i vinter, men superettan känns väl inte så jäkla lockande, säger mittbacken.

Mittfältsmotorn King Osei Gyan har utgående kontrakt och det är osäkert om det blir någon förlängning. Ghananen ska dessutom operera sitt skadade knä på torsdag i Stockholm och blir därefter borta tre-sex månader från allt spel.

– Just nu tänker jag bara på min skada och att bli bra igen. Klubben är i en svår sits så klart och måste bestämma vad de vill först så vi får se sen vad som händer, säger King.

Vill förlänga med backar

Från Halmstads sida är ambitionen att ta sig tillbaka till allsvenskan direkt.

Klubben jobbar vidare på förlängningar med backarna Viktor Ljung och Markus Johansson. Däremot är det tveksamt om anfallaren Shkodran Maholli får förlängt kontrakt.

– Vi ligger redan rätt så långt framme, men måste ha in ett par pjäser både offensivt och defensivt för vi kommer tappa spelare, säger klubbchefen Fredrik Andersson som räknar med att tränaren Jan Jönsson fortsätter.