Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Spelar som när man var yngre på gatan”

Se senaste avsnittet av tv-programmet Frislag i spelaren ovan.
Yamou Njai och Ellen Rasmussen är lagkamrater och nära vänner.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

När de möttes som motståndare var det hårda ord mellan dem på planen.

Nu är Yamou Njai och Ellen Rasmussen nära vänner – och i senaste avsnittet av SSL-podden Frislag hyllar Njai sin lagkamrat.

– Enligt mig är hon världens bästa innebandyspelare, säger hon i podden.

Som motståndare har Yamou Njai ställts mot sin nuvarande lagkamrat Ellen Rasmussen flera gånger.

Då har det inte alltid varit vänskapligt.

– Jag tror jag har en bild på min Instagram där jag mycket väl minns att jag skrek typ ”jävla bonde” till henne, säger Njai i senaste avsnittet av Frislag.

– Hon kunde inte möta upp det så det var bara tråkigt, säger hon med ett skratt.

Nu när de spelar i samma lag kommer duon bättre överens.

– När jag kom till Malmö visste jag så klart vem hon var och hur betydelsefull hon är för Malmö, men jag fattade inte riktigt hur stor hon var förrän jag fick vara med i laget och se vad hon gör för laget och klubben, säger Njai som berättar att duon blivit nära vänner och umgås dagligen.

”Sticker ut”

– Hon är väldigt rolig, väldigt flummig. När vi har träningar och det är en enkel instruktion kan hon ställa tio frågor. Men hon betyder väldigt mycket för mig och laget.

Backen håller sin lagkapten som bäst i världen.

– Hon är ett proffs och förbereder sig på bästa möjliga sätt inför varje träning och match. Och det som framför allt är så fint och stort av henne är att hon alltid går till sig själv först och tänker vad hon kunde gjort bättre för att hjälpa vårt lag, säger hon i poddintervjun.

Vad är det som gör henne så bra?

– Hade någon tittat på Ellen Rasmussen när hon spelar innebandy, någon som inte hade sett innebandy tidigare, då hade de märkt skillnad på henne och övriga spelare. Hon spelar som när man var yngre på gatan. Hon fortsätter med sina köksvägen eller tunnelfinter eller vad det än än, och det är väldigt kul att se. Det tycker jag hon sticker ut med, hennes spetskompetens.


Lyssna på hela avsnittet med Yamou Njai i Expressens podcast Frislag. I spelaren ovan eller i valfri poddapp.

I poddintervjun pratar Njai också om sin uppväxt i Botkyrka under Balrogs storhetstid, om den rasism som hon utsatts för och hur hon följer sin bror som är MMA-fighter.


Tidigare avsnitt av Frislag

Avsnitt 1, Kim Ganevik: ”Innebandyn håller på att bli individuell idrott” 

Avsnitt 2, Moa Tschöp: Stjärnans smäll: ”Pang – kroppen orkade inte”

Avsnitt 3, Viktor Klintsten: Stjärnan om sin diagnos: ”Lättare att leva”