Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sparkades – nu vill Bouaouzan tillbaka

HOPPAS ÅTERVÄNDA. Rachid Bouaouzan fick lämna HIF under uppmärksammade former. Nu letar mittfältaren en ny klubb - och återvänder gärna till allsvenskan. Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Rachid Bouaouzan kastades ut från Helsingborg.

Nu vill han tillbaka till Sverige.

- Det som hände kan jag inte få ogjort, men jag hoppas att klubbarna kan se den kvalitet jag bidrar med på fotbollsplanen, säger mittfältaren.

FICK LÄMNA HIF EFTER BRÅKET

2 OKTOBER – RYKER IHOP PÅ TRÄNINGEN

Rachid Boua-ouzan och den assisterande tränaren Erik Edman brakar ihop på träning. Edman sparkar ner Bouaouzan, bråk uppstår och flera spelare tvingas gå emellan.

3 OKTOBER – INTE VÄLKOMMEN I KLUBBEN

Helsingborgs sportchef Jesper Jansson kallar Rachid Bouaouzan till ett möte där han berättar att yttermittfältaren inte längre är välkommen att vare sigt träna eller spela med klubben.

4 OKTOBER – IFRÅGASÄTTER BESLUTET

I en intervju med KvP ifrågasätter Bouaouzan beslutet och påstår att det grundar sig i att klubben vill hitta en syndabock för den senaste tidens svaga resultat.

KOLLA, HÄR ÄR DE HETASTE SILLY SEASON-RYKTENA TILL DITT KVP-LAG

HALMSTAD

Stefan Selakovic har avtackats. Ett av allsvenskans hetaste transfernamn är Mikael Boman, som KvP avslöjat att intresse finns från Norwich i Premier League. Valmir Berisha, bronshjälte i U17-VM, jagas av Liverpool, Roma och Hammarby.

HIF

Sparkade i höstas Rachid Bouaouzan, och veteranen Daniel Andersson lägger av. Har haft flera på provspel, närmast att skriva på lär vara Mårten Nordbeck, högerback från Lund.

KALMAR FF

Har sedan länge klart med Hans Eklund som ny tränare. Räknar med att krympa truppen och har ännu inte presenterat några nyförvärv. Pär Ericsson sägs vara aktuell som ny anfallare, dessutom har isländske landslagsmålvakten Hannes Thor Halldorsson tränat med laget.

MALMÖ FF

Mästarna har tappat sin kapten Jiloan Hamad till tyska Hoffenheim. Simon Thern har ryktats vara på gång till Napoli, och flera storklubbar rycker i Pontus Jansson. Samtidigt är Mjällbys högerback Mahmut Özen på väg in, och MFF vill gärna locka hem Markus Rosenberg.

MJÄLLBY

Har redan värvat tre spelare i Danny Ervik från Falkenberg, 19-årige Kwame "Conte" Bansu från Ghana och islänningen Gudmann Thorisson. Mahmut Özen ses som förlorad till MFF, och anfallaren Pär Ericsson är nära Kalmar FF.

Ett bråk med Erik Edman på träningen den 2 oktober blev droppen för HIF:s klubbledning som valde att sparka Rachid Bouaouzan.

En månad har passerat och nu vill han tillbaka till allsvenskan.

- Jag har varit hemma med familjen i Holland och funderat en hel del, säger han.

- Det är tråkigt det som har hänt men det är inga hard feelings från min sida. Jag har fortfarande bra kontakt med många av spelarna och jag har sett deras matcher. Synd att de inte lyckades ta Europaplatsen, säger Bouaouzan som vill blicka framåt.

- Jag är bara 29 år och står på toppen av min karriär. Jag har hört om intresse från en del klubbar och nu är det upp till min agent att jobba fram några konkreta förslag.

- Jag kommer gärna tillbaka till Sverige.

De senaste veckorna har Bouaouzan byggt på fysiken på egen hand.

- Inom kort ska han börja träna med Sparta Rotterdam, den klubb där han för tio år sedan inledde sin proffskarriär.

Har höga ambitioner

- Jag behöver komma i gång med ett lag igen och om allt annat skiter sig kan jag säkert spela med dem också, men det är inte mitt förstaval. Sparta spelar i andradivisionen och jag har högre ambitioner än så.

Du har varit skadad nästan en hel säsong. Hur är formen?

- Den är bra. För någon månad sen kändes det som att jag sprang med handbromsen i. Nu har handbromsen släppt. Jag har fortfarande några procent kvar till toppformen men dit kan man bara nå genom att spela matcher.

"Får tycka va de vill"

Hur tror du att det som hände i Helsingborg påverkar dina chanser att hitta en ny klubb?

- Det är klart att det påverkar. Men folk får tycka och tro vad de vill. Jag vet vad jag kan prestera på planen och det är ändå det viktigaste.

När presenteras du för en ny klubb?

- Svårt att säga. Just nu känns det som att det är ganska långt borta men fotbollsvärlden är märklig. Det skulle kunna bli klart med något redan i morgon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!