Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Som en pensionär nu – jinxat bort mig själv”

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

FC Helsingborg har värvat in Fabian Hansson från Växjö.

Det finns ett tomrum att fylla.

SportExpressen kan berätta att Gustav Svensson med största sannolikhet blir borta resten av grundserien i innebandyns SSL.

– Jag har jinxat bort mig själv, säger den 26-årige backen.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL hela säsongen

Det var i matchen mot Falun den 19 januari som Gustav Svensson skadade sig.

Han hade en tid haft småkänningar i vaden. Inget som stört, men inför den matchen hade han lite extra ont.

– Det kanske gick att att härleda till att muskeln var lite spänd. Så jag var extra noga med uppvärmningen mot Falun. Det kändes bra. Men tio minuter in på matchen tog jag två steg framåt. Då small det till i vaden, säger Gustav Svensson.

Svensson har spelat klart i grundserien

Första prognosen: Två muskelbristningar i vaden.

– Sjukgymnasten sa att det var ganska nära att hälsenan gick av, men det gjorde den inte så det var skönt.

Hur länge blir du borta?

– Sex veckor, men det kan bli kortare eller längre, så lagom till slutspelet är planen att vara tillbaka, säger Gustav Svensson.

När SportExpressen pratar med backen sitter han med vänsterfoten på en pilatesboll. Den ska hållas i högläge så att det inte samlas blod i vaden.

Den första veckan efter skadan var svår.

– Jag har hoppat runt på kryckor och fått känna på lite hur det är att vara pensionär. Bara att gå och handla tar evigheter. Det brukar ta två minuter att gå till bilen, de första dagarna nu tog det tio. Nu börjar jag bli mer rörlig. Jag använder bara kryckor sporadiskt så jag kan gå mer upprätt, säger Gustav Svensson.

”Jag har jinxat bort mig själv nu”

Skadan kom olyckligt för 26-åringen från Vara. Inte bara för att Helsingborg sliter för att ta sig till slutspel, utan även för att han har presterat på en bra nivå.

– Jag känner sedan VM-uppehållet att jag kommit i gång ganska bra. Jag har gjort min bästa säsong i SSL någonsin och såg fram emot våren. Så det känns surt. Men det gör mig mer motiverad till en bra rehab. Vi får se hur mina stela handleder är efter en sådan här sexveckorsperiod. Jag får kompensera det med fysik. Jag har alltid kallat mig för fysfenomen, att jag inte kan skada mig. Jag har jinxat bort mig själv nu, säger Gustav Svensson.

– Det här är egentligen första skadan jag haft i hela min karriär. En ny upplevelse, en ny erfarenhet.

Tillbaka till slutspelet... Löser lagkamraterna så att du får spela mer i år?

– Vi har egentligen underpresterat hela säsongen. Bara gjort en riktigt bra match, mot Storvreta hemma. Trots det är vi med och slåss om det. När det hettar till i serien nu tror jag vi kan få ihop det. Till skillnad mot andra år har vi både bredd och spets, säger Gustav Svensson.

Hansson lämnar Växjö för Helsingborg

Helsingborg presenterade tidigare i veckan en backförstärkning i Fabian Hansson.

24-åringen har några bra säsonger bakom sig i Höllviken innan han flyttade till Växjö inför denna säsong. Där har det blivit sämre med speltid och nu flyttar han tillbaka till Skåne.

Helsingborgs nästa match i SSL är hemma mot Jönköping på söndag. Sändningen i SportExpressen Play startar 14.50.
Anton Grönlund tvingas utgå efter Daniel Johnssons mål