Kristianstads tränare Joakim Persson. Foto: PETTER ARVIDSONKristianstads tränare Joakim Persson. Foto: PETTER ARVIDSON
Kristianstads tränare Joakim Persson. Foto: PETTER ARVIDSON
AIK. Foto: LUDVIG THUNMANAIK. Foto: LUDVIG THUNMAN
AIK. Foto: LUDVIG THUNMAN

"Som att handbollslagen skulle spela på en parkeringsplats"

Publicerad

AIK kommer till Kristianstad för att spela svenska cupen på gräs – inte konstgräs.

Då sågar hemmalagets tränare beslutet.

– Det är som att handbollslagen skulle spela på en parkeringsplats när det är dags för Champions League, säger Joakim Persson till Kristianstadsbladet.

Som spelare gjorde Joakim Persson succé i danska Esbjerg och representerade även Malmö FF, Atalanta, IFK Göteborg, Hansa Rostock, Stabaek samt Landskrona Bois.

Som tränare har han gjort sig känd för att aldrig hymla med sina åsikter.

Och nu är han arg.

För till skillnad mot cuppremiären mot Dalkurd den 18 februari kommer hans Kristianstad spela på naturgräs när AIK kommer på besök den 25 februari.

– Det är ju meningslöst. Men är det så Svenska Fotbollförbundet vill ha det får vi respektera detta. Det handlar om deras riktlinjer när det gäller säkerhet, att kunna hantera AIK-fansen vid konstgräsplanen och det verkar vi inte ha. Sedan om AIK-fansen slåss i stan, det spelar tydligen ingen större roll, säger Persson till Kristianstadsbladet.

Orolig för skaderisken

Tränaren lyfter fram flera anledningar till att konstgräset vore att föredra.

Dels anser han att det kan spelas bättre fotboll på en konstgräsplan än på en gräsplan tidigt på våren.

Dels är han orolig för spelarnas hälsa.

– Det blir bara löjligt. Skaderisken ökar något enormt så här tidigt på säsongen. Det finns ju en  anledning att serien inte startar förrän i april, vi har inte bra gräsplaner förrän då. Det är som att handbollslagen skulle spela på en parkeringsplats när det är dags för Champions League. Här har man en ny konstgräsplan men så ska man inte nyttja den när AIK kommer på besök, säger han till Kristianstadsbladet.

Förutom Kristianstad FC, Dalkurd och AIK ingår även Gais i svenska cupens grupp 1.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag