Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Som att bli kallad till sin egen avrättning”

Per Hånebrgs tid som huvudtränare i Karlskrona slutade vid två år, nio månader och en vecka.
Foto: FREDRIK KARLSSON
Ove Molin får nu chansen som huvudtränare i KHK.
Foto: STEFAN PERSSON

Under söndagen fick Per Hånberg sparken av Karlskrona.

Nu bryter den förre KHK-tränaren tystnaden. 

– Det var som att bli kallad till sin egen avrättning, säger Per Hånberg till SVT Nyheter Blekinge.

Efter elva raka förluster och en tiondeplats i SHL fick Per Hånberg under söndagen sparken i Karlskrona HK på ett möte med sportchefen Michael Sundlöv.

 – Vi har inte vunnit på elva matcher. Man funderar fram och tillbaka vad det beror på. Det är inte ens fel att det blir så, men till syvende och sist kommer man till något där man funderar om det är något man kan göra. Då blev det det här beslutet som är taget nu, säger Michael Sundlöv. 

Efter ett drygt dygn bryter nu Per Hånberg sin tystnad och kommenterar avskedet som han hade på känn.

– Det var som att bli kallad till sin egen avrättning. Man blir inte kallad till ett möte på en söndag utan anledning, så jag hade på känn och en viss beredskap för att det här skulle komma, säger Pelle Hånberg till SVT Nyheter Blekinge.

Rörd över stödet

Redan under söndagskvällen tackade Per Hånberg för stödet han fått efter beskedet på Twitter. Under måndagen har flera KHK-spelare hört av sig till Hånberg.

– Det är jag särskilt rörd över. KHK kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, oavsett var jag hamnar, säger Hånberg till SVT.

– Jag är ledsen för att jag inte fick fullfölja den etableringsplan som jag har haft för KHK, och som vi också är nära att nå. Nu har jag samlat ihop mina tankar, det som gäller nu är att samla ihop familjen och börja söka nya jobb.


Läs mer om SHL i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.