Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snittade ett mål per match – flyttar nu till Helsingborg

Från Stockholm till Skåne.

Från Tullinge i allsvenskan till FC Helsingborg i SSL.

Nu testar Mattias Andersson, 25, lyckan i innebandyns högsta serie för första gången.

– Det känns som FCH har en bra framtid till möte, säger forwarden.

Linus Malmström in från Åstorp/Kvidinge.

Det är FC Helsingborgs enda nyförvärv till spelartruppen under vårens silly season.

Dessutom har tidigare huvudtränaren Vidar Jonsson-Wallin återvänt till klubben - nu som assisterande till Niklas Pålsson.

De viktigaste bitarna har i stället varit att förlänga med poängkungen Jonathan Nilsson och målmaskinen Max Wahlgren samt att klara elitlicensen, som föreningen kämpat hårt med.

Mattias Andersson klar för FC Helsingborg

Men nu har FC Helsingborg gjort klart med ett andra nyförvärvet.

Mattias Andersson lämnar allsvenska Tullinge för spel i blåsvart tröja.

Den 25-årige forwarden gjorde 38 poäng, varav 21 mål, på 22 matcher den gångna säsongen. På det var han lagets näst mest produktiva spelare.

– Jag tror att skillnaden mellan SSL och allsvenskan framför allt det fysiska spelet men också att det går mycket fortare, det har man sett själv när man kollat på matcher. Det är något jag tror kommer gynna mig också som gillar att spela fort, säger han till klubbens hemsida.

Mattias Andersson har skrivit på ett tvåårskontrakt och högst troligt är han FC Helsingborgs sista nyförvärv, då de inte aktivt jagar mer på marknaden.

FC Helsingborg knep den sista slutspelsplatsen den gångna säsongen. Högst överraskande då de var rejält nederlagstippade på förhand. Men slutspelet ställdes in - som allt annat - på grund av coronautbrottet.