Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smällen: Tränaren till sjukhus – träffades av puck i huvudet

IK Oskarshamns huvudtränare Fredrik Söderström skadades på träning och fick åka till akuten för att sy.Foto: JOHANNA LUNDBERG

IK Oskarshamn huvudtränare Fredrik Söderström fick en annorlunda uppladdning inför derbyt mot Västervik.

På torsdagens träning träffades Söderström av en puck i huvudet och fick åka till akuten för att sys.

– Jag är fem stygn rikare och har skallebank, säger Fredrik Söderström till Barometern.

Den sista träningen inför fredagens hockeyallsvenska derby mellan Oskarshamn och Västervik blev minst sagt omtumlande för Oskarshamnstränaren Fredrik Söderström.

Under träningen rensade nämligen spelaren Björn Karlsson iväg pucken – som träffade den egna tränaren.

Fredrik Söderström hann vända sig om men träffades i bakhuvudet. Efter smällen fick Söderström åka till akuten där han syddes med fem stygn, men mådde under omständigheterna ändå bra.

– Det är väl lite symptomatiskt att en sådan här sak sker med tanke på alla skador vi haft den här säsongen. Men jag smet väl förbi någon i stygnligan i laget. Men det vore tramsigt att tycka synd om mig själv med tanke på hur spelarna täcker puck med både underrede och ansikte. Ta bara en sådan som Anders Poulsen som täcker slagskott med bröstet, säger Fredrik Söderström till Barometern.

Överväger hjälm

Nu kommer han att överväga att bära hjälm under träningarna i fortsättningen.

– Jag vet att allt fler klubbar och tränare tänker klokare när det kommer till hjälm. Det är ju egentligen inget annat än korkat att inte använda. Med tanke på hur vi rör oss på träningarna vore det verkligen rimligt. Den enda konkreta anledningen jag kan komma på är att man hör  sämre, men jag ska verkligen överväga hjälmbärande.

 

Läs mer ishockey i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.