Foto: Rúv 2.Foto: Rúv 2.
 Foto: Rúv 2.

Smällen för MFF – stjärnköpet skadad

Publicerad

Här är bilderna som MFF-fansen inte vill se.

Nyförvärvet Arnor Ingvi Traustason skadade sig i Islands landskamp mot Indonesien – och fick lämna planen redan efter 23 minuters spel.

24-åringen drömmer om en plats i den isländska VM-truppen till sommaren och finns med under landslagets vintersamling. Under söndagens match mot Indonesien återfanns mittfältaren i startelvan, men fick lämna planen redan efter 23 minuters spel.

Traustaon satte sig ner i gräset och tog sig för ena knät och byttes omedelbart ut.

Det är dock oklart hur allvarlig skadan är. Traustason var ute på planen efter matchen, haltade lite, men skakade hand med motståndarna.

Traustason: "MFF är störst i Skandinavien"

De svenska mästarna Malmö FF har under vintern rustat inför den allsvenska säsongen.

En av spelarna som plockats in:

Den isländske landslagsmannen Arnor Ingvi Traustason, som var en av nyckelspelarna bakom IFK Norrköpings SM-guld 2015 och som köptes loss från österrikiska Rapid Wien.

– MFF är den största klubben i Skandinavien och när jag hörde om intresset ville jag hit direkt, sa Traustason och fortsatte:

– Nu ser jag fram emot att träffa killarna och staben och komma i gång med både träning och matcher. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget att ta pokalen nästa år.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag