Turning Torso pryds av ett stort Z för att uppmärksamma Zlatan Ibrahimovics återkomst till Malmö. Foto: Sanna DolckTurning Torso pryds av ett stort Z för att uppmärksamma Zlatan Ibrahimovics återkomst till Malmö. Foto: Sanna Dolck
Turning Torso pryds av ett stort Z för att uppmärksamma Zlatan Ibrahimovics återkomst till Malmö.  Foto: Sanna Dolck
Ingen kan missa att Zlatan är hemma. Foto: Sanna DolckIngen kan missa att Zlatan är hemma. Foto: Sanna Dolck
Ingen kan missa att Zlatan är hemma. Foto: Sanna Dolck
Lennart Lundgren, 66, tycker att hälsningen är trevlig.Lennart Lundgren, 66, tycker att hälsningen är trevlig.
Lennart Lundgren, 66, tycker att hälsningen är trevlig.
Under kvällen byttes Z:at ut mot MFF-loggan. Foto: Yvonne BlåsteinUnder kvällen byttes Z:at ut mot MFF-loggan. Foto: Yvonne Blåstein
Under kvällen byttes Z:at ut mot MFF-loggan. Foto: Yvonne Blåstein

Skyskrapans lysande hyllning till Zlatan

Publicerad

Ett stort blått Z prydde landmärket Turning Torso i Malmö på tisdagen.

På kvällen byttes bokstaven ut mot ett MFF-emblem – för att uppmana malmöiterna att fokusera på matchen.

– Det är ett stort Z på Turning Torso, man kör igenom med bussen, man ser reaktionerna, det är kaos överallt, säger Zlatan Ibrahimovic.

Hajpen om Zlatans återkomst har varit stor i Malmö och i Sverige. Och intresset har varit ömsesidigt.

Zlatan har själv bokat Storget i Malmö för att alla ska kunna se matchen. De senaste dagarna har han dessutom hälsat till Malmöborna och berättat hur han ser fram emot att spela matchen.

"Trevligt"

Malmöikonen har redan anlänt till hemstaden där matchen ska spelas.

Nu ska hela Malmö få se att Zlatan kommit hem. Han har redan lovat överraskningar under matchdagen. Men det blir även överraskningar dagen innan – men inte från Zlatan.

Klockan 16 lystes ett stort Z upp högst upp på Turning Torso. Bokstaven har ett PR-företag satt upp för att hylla världsstjärnan.

– Mycket trevligt med bokstaven. Jag tror att Zlatan har betytt väldigt mycket för staden. Han är framför allt en bra förebild för ungdomarna. Jag gillar honom mycket, säger Lennart Lundgren, 66, som är på Malmö central.

Zlatan: "Kaos överallt"

Bokstaven var ritad med en himmelsblå linje högst upp på skrytbygget som sträcker sig 190 meter upp.

Att Zlatan betyder mycket för Malmös är väldokumenterat. Det stämmer både fotbollsintresserade – och icke fotbollintresserade in på.

– Alla vet vem Zlatan är och var han kommer i från. Han är en ikon för Malmö, och till och med jag som försöker hålla mig borta från fotboll vet vem det är, säger Albin Lindqvist, 18 från Helsingborg.

Under presskonferensen inför matchen pratar Zlatan om intresset kring hans hemkomst.

Hade du kunnat föreställa dig det här?

– Absolut inte. Då skulle jag ljuga. Det här har inte hänt många spelare, det händer mig. nu när det väl pågår försöker jag njuta. Det är ett stort Z på Turning Torso, man kör igenom med bussen, man ser reaktionerna, det är kaos överallt. Det är något där, det händer på riktigt, det är levande. Nu försöker jag bara njuta. Jag visste att jag skulle spela i Champions League, men att Malmö FF skulle göra det visste jag inte. Allt hänger på dem.

MFF-emblem

En stund efter åtta på kvällen byttes bokstaven ut mot ett MFF-emblem. I ett pressmeddelande gick Malmö FF ut och berättade varför:

"Genom detta vill vi nu uppmana alla MFF:are att börja fokusera på onsdagens match och vad som är viktigast med kampen", skriver man.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag