Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skulle bli största svenska matchen i världshistorien”

Sven Fornling. Foto: VALERIAWITTERS / WITTERS BILDBYRÅN
Badou Jack.Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Här är Sven Fornlings drömbesked. 

Segraren i hans kommande fajt i Halle blir officiell utmanare i en titelfajt om WBA:s mästarbälte – vilket öppnar för en supermatch mot svenska Badou Jack. 

– Det skulle bli den största svenska boxningsmatchen i världshistorien, säger han. 

Sven Fornling är mitt uppe i sista förberedelserna inför fajten mot Dominic Bösel nästa vecka i Halle där han ska försvara sin IBO-världsmästartitel. 

En match som nu fått en rejäl krydda. 

På freddagen meddelade nämligen WBA att de bidrar med en interimtitel, vilket betyder att vinnaren mellan Fornling och Bösel blir officiell utmanare i en titelfajt om WBA:s mästarbälte. 

Det i sin tur öppnar för en svensk supermatch. 

Detta eftersom Badou Jacks match mot Jean Pascal den 28 december har samma status.  

– Jack är favorit i den matchen och jag hoppas att ha inte trasslar till det utan att jag får möta honom, säger Sven Fornling.

– Det är överst på min lista. Det skulle bli den största svenska boxningsmatchen i världshistorien. Två världsmästarbälten och två svenskar i sin bästa ålder.

”Uppenbart skitsnack”

Vad har du för relation med Badou Jack? 

– Han uttalade sig om mig i någon tidning, att han inte visste vem jag var överhuvudtaget. Det är uppenbart skitsnack men jag har ingen relation till honom. Han är bara en person som boxas och som också kommer från Sverige. 

Hur ser du på dina chanser om det skulle bli en sådan supermatch? 

– Jag har sett Jack boxas många gånger och han är duktig, det är en världsklassboxare, men jag ser också svagheter. Jag vet att det är en boxare jag kan slå. 

Fredagens besked förändrar dock ingenting inför matchen mot Dominic Bösel nästa vecka. Sven Fornling är dock övertygad om att han kommer gå segrande ur den striden. 

– Jag förväntar mig inget annat än en knockout-vinst eller en överlägsen poängseger. Jag ska ta detta. 

– Jag blev världsmästare för ett år sedan och jag är i bättre form nu än då.