Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skitnödigheten har nått nya nivåer nu”

Foto: Anton Måård / FBC Kalmarsund

Succétjecken Filip Forman blir inte kvar i SSL säsongen ut.

Kalmarsund startade en omdiskuterad swishkampanj för att kunna behålla tjecken - men meddelar nu att 18-åringen återvänder till Tjeckien.

– Skitnödigheten har nått nya nivåer, säger sportchefen Adam Kallenberg.

Filip Formans avsked blev magiskt: Fyra mål och seger mot självaste mästarlaget Falun.

Sedan åkte 18-åringen hem till Tjeckien där ligaspelet med hans klubb FbS Bohemians nu återupptas.

Men det dröjde bara några timmar innan Kalmarsund startade en swishkampanj för att lösa finansiering för att kunna säkra Filip Forman för resten av säsongen.

– Det var egentligen en kampanj av supportrar som var lyriska efter hans avslutning och hans avtryck i klubben. Att han var duktig visste vi, men den här succén kunde ingen förutse. Det blev lite av en Åshöjden-saga, säger Adam Kallenberg om Forman som gjorde 14 poäng på sju matcher.

Kalmarsund gjorde omdiskuterad Swishkampanj

Swishkampanjen blev omdiskuterad i sociala medier där den kallades bland annat för ”osmaklig”.

Sportchefen Adam Kallenberg och klubbchefen Per Viberg försvarade den hårt.

– Det här har på något sätt delat innebandy-Sverige. Det är tråkigt. Jag förstår inte vad de menar med att vi utnyttjar pandemin. Man måste betala för sig så klart, men det tar jag för givet att alla gör, säger Kallenberg.

– Det är den där PK-debatten som bara blir tröttare och tröttare. Om supportarna vill vara med och påverka vill de vara med och påverka med något som syns. De går inte in och betalar elräkningen. Det är ingen som går ner till elmätaren som tuggar kilowatt och känner sig nöjd: ”Det här har jag varit med och betalat för”.

Under måndagseftermiddagen meddelade Kalmarsund att det inte blir någon fortsättning för Filip Forman. Han kan inte kombinera sina studier i Prag med en permanent flytt till Sverige.

– Det visste vi väl egentligen redan innan. Att Bohemians skulle släppa sin bästa spelare mitt under säsongen är lite verklighetsfrånvänt, säger Adam Kallenberg.

Vilka summor, mellan tummen och pekfingret, fick ni in?

– Det studsade in en hel del. Vi har en del frikostiga privatpersoner och företag som är intresserade av innebandy här nere.

Tror du att era kritiker kommer mysa lite nu när ni missar värvningen?

– Så är det väl alltid. Skadeglädjen finns även i innebandy-Sverige. Skitnödigheten har nått nya nivåer. Allt ska vara som det alltid har varit, ingen ska sticka ut. Men vi gnuggar vidare.

Kalmarsund betalar tillbaka Forman-pengar

Kalmarsund meddelar att de kommer betala tillbaka de summor som swishades in. Om vissa supportrar inte vill ha återbetalning kommer pengarna öronmärkas för framtida värvningar.

Oddsen känns inte superhöga för att vi får se Filip Forman i Kalmarsund nästa säsong?

– Vi är otroligt tacksamma för att Bohemians ställde upp på det här och vi har en dialog med dem och Filip. Vem som helst kan väl lista ut att vi är intresserade.

Kalmarsund är SSL-innebandyns stora succélag denna säsong då de inlett med nio vinster på nio matcher. Till helgen väntar möte med nykomlingen Fagerhult.

SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL denna säsong.


”Han kommer in direkt från gatan”