Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skånska stjärnan kan tävla på privat ö under corona

Den skånska MMA-stjärnan Pannie Kianzad.
Foto: HANS GUTKNECHT / ZUMA PRESS/IBL
Pannie Kianzad (gult) och Julia Avila under en match i Las Vegas förra sommaren.
Foto: SIPA USA/IBL

Den skånska MMA-stjärnan Pannie Kianzad, 28, kan få tävla på en privat ö, rapporterar SVT Sport.

Trots kritiken planerar nämligen UFC att börja arrangera tävlingar igen från och med mitten på april. 

– Jag bryr mig inte var någonstans matchen sker, bara den blir av, säger Kianzad till SVT. 

Idrottsvärlden står helt still på grund den rådande coronapandemin, som har såväl Sverige som stora delar av omvärlden i ett järngrepp. 

Allsvenskan är uppskjuten. Slutspelet i handboll och hockey ställdes in. OS och EM är flyttat ett helt år.

Även kampsportsorganisationen UFC har drabbats, med tre inställda storgalor under våren. Tanken är däremot att MMA-tävlingarna ska komma i gång igen redan den 18 april. 

Frågan är bara var. 

UFC-presidenten Dana White lanserade i tisdags en något udda lösning på coronaproblemet: tävlingar på en privat ö.

– Jag kommer inte kunna få med alla internationella fajters till USA, så jag har en privat ö. Jag kommer börja flyga dit allihopa och arrangera internationella fajter där. Så från och med den 18 april är UFC tillbaka, sa Dana White till ESPN, i tisdags. 

”Har tävlat i en liten källare” 

En som kan få vara en del av den något udda tävlingslösningen är den skånska MMA-stjärnan Pannie Kianzad, 28, från Helsingborg.

Tanken var att hon skulle gå en match den 9 maj i den brasilianska storstaden São Paulo. Men den matchen kan nu alltså flyttas till en något mer isolerad plats. 

– Jag bryr mig inte var någonstans matchen sker, bara den blir av. Jag har tävlat i en liten källare i Ryssland också så för mig spelar det ingen roll om det inte är någon publik. Bara jag får betalt och kan åka hem, säger Kianzad till SVT Sport.

”Vet att många har varit kritiska”

Vart finns då Dana Whites föreslagna privata ö, där UFC-fajters från hela världen ska samlas för världens kanske enda stora idrottsevenemang? 

Än så länge är det något som UFC-presidenten inte vill avslöja, trots att tävlingsstarten börjar närma sig. Men han försäkrar att säkerheten för deltagarna är högt prioriterad. Han säger att det kommer utföras tester på ön, för att säkerställa att alla är ”hundra procent friska”.

För egen del säger Pannie Kianzad till SVT att hon inte tar några onödiga risker under tiden coronakrisen pågår. Hon håller sig mycket för sig själv, och hennes träningsgrupp är begränsad.

– Jag vet att många har varit kritiska och jag kan inte säga vad som är rätt eller fel. Men om det inte bryter mot några lagar och min arbetsgivare som betalar min lön säger att ”nu är det såhär”. Vad ska jag säga? Nej tack? Mitt jobb är att klara vikten och fajtas, inte bestämma var matcherna ska gå någonstans, säger Kianzad.