Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skadeläget osäkert för Kalmarspelarna

Foto: Johanna Lundberg

Kalmarbacken Emin Nouri slog upp sin lårskada i segern mot Helsingborg.

Nu missar han av allt att döma den sista matchen innan uppehållet mot Halmstad.

Hur det blir med Melker Hallberg är fortfarande oklart.

– Vi ska ha en dialog med Melker och förbundet i kväll efter deras match, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam.

Kalmar FF slog Helsingborg med 2–0 och hakar på i den allsvenska toppstriden.

Men allt var inte positivt.

Med tio minuter kvar av matchen slog Emin Nouri upp sin gamla lårskada.

– Det kändes bra i första halvlek, sedan när jag skulle slå en passning till Papa (Diouf) på slutet så högg det till igen. Jag har slagit upp den gamla skadan och nu gäller det bara att vila och se till att vara redo efter VM-uppehållet, säger Emin Nouri till Barometern.

Därmed missar ytterbacken Kalmars match borta mot Halmstad på lördag.

Dialog om Hallberg

Hur det blir med Melker Hallbergs medverkan på Örjans Vall, mittfältaren spelar just nu EM-kval med P19-landslaget, återstår att se.

Sverige förlorade den första matchen mot Bulgarien med 2–1 och är mer eller mindre piskat att vinna mot Italien i eftermiddag (avspark kl. 17) för att ha chans att bli gruppvinnare och nå EM-slutspelet i Ungern.

Vid förlust blir antagligen den sista matchen betydelselös.

– Vi ska ha en dialog med Melker och förbundet i kväll efter matchen. Vi får se hur utgången blir, men i morgon har jag antagligen mer kött på benen där och kan ge rakare besked, säger Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam till Kvällsposten.

Kalmars plan b

Han säger också att man inte gett upp hoppet om att kunna behålla succélånet från Utrecht, Marcus Nilsson även efter sommaren.

– Nej. Det är raka rör hela tiden. Vi vet om att vi har ett korttidskontrakt till den 30 juli. Sen vet vi inte vad som händer, men vi har en öppen dialog. Men vi vet om hans ambition att fortsätta ute i Europa.

Kommer ni försöka värva en ersättare?

– Det är en fråga vi brottas med och försöker förbereda oss för. Att ha en plan b om han inte spelar för Kalmar i augusti. Men vi tror att Markus Thorbjörnsson är tillbaka om några veckor och Ludvig Öhman spelar matcher med U21 och är som ett nyförvärv. Vi känner att vi kan hantera det, men vi håller ögon och öron öppna, säger Thomas Andersson Borstam.

Gbenga Arokoyo?

– Vi vet om att han sitter på ett utgående avtal. Sen får vi se vad som händer efter säsongen.

Är han inte aktuell under säsongen?

– Just nu förhåller vi oss till läget.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!