Alfred Jönsson slår till igen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Alfred Jönsson slår till igen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Skadade sig i bussen – då tog Alfred rollen

Publicerad

Alfred Jönsson, 19, fortsätter ta stora kliv i handbollsligan.

Mot Guif fick den unge Lugistjärnan extra ansvar – och han löste det med landslagsklass.

Lundalaget visade styrka och reste hem med bägge poängen (21-24).

Lugis ligalandsslagsspelare tog ett stort defensivt ansvar när försvarsklippan Nemanja Milosevic fick ryggbesvär – i bussen på väg till Eskilstuna.

– Alfred har en förmåga att göra de enkla målen. Mot Guif var det även väldigt kul att se honom försvarsmässigt, säger Tomas Axnér till Sydsvenskan. 

Alfred styrde framåt och bakåt. Fem mål och fyra assist på offensiva kontot.

– Vi fick till en fullträff bakåt. Vi hade matchen under kontroll hela vägen och vi kunde ha stängt den vid ett par tillfällen, men gjorde inte det. Istället kompenserade vi det hela med ett väldigt bra försvarsspel, säger Tomas Axnér till Sydsvenskan.

För Lugi väntar nu hemmamöte mot nästjumbon Ricoh i arenan i Lund på lördag.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag