"Ska bara hålla käften – det här är patetiskt"

Patrik Sylvegård
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Henrik Evertsson
Foto: CARL SANDIN

Växjös sportchef Henrik Evertsson tycker Malmös back Nils Andersson förnedrar sig själv genom att "förstärka en situation på det viset".

Det får Malmös sportchef Patrik Sylvegård att gå i taket. 

Ordentligt.

- Han ska bara hålla käften om våra spelare. Det här är patetiskt, säger Sylvegård.

Det var efter en situation under matchen i SHL-slutspelet mellan Växjö Lakers och Malmö Redhawks i tisdags som den omtalade diskussionen ägde rum.

I början av den andra perioden delade Växjö Lakers Dennis Everberg ut en crosschecking mot Nils Andersson, och träffade Malmöspelarens hals.

I dag kom så beskedet från disciplinnämnden: Everberg frias helt. Något som sportchefen i Smålandsklubben, Henrik Evertsson, tycker var helt rätt:

– Det var ett mycket bra beslut och att jag tycker det är tråkigt när man är beredd att förnedra sig själv för att förstärka en situation på det viset. Jag är glad att jag inte har nån spelare i mitt lag som agerar på det viset, sa han till Sportbladet.


SANNY LINDSTRÖM: Krävs att man ser det bild för bild

Ilskan: "Han ska bara hålla käften"

Men nu ryter Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, tillbaka mot uttalandet. 

- Hur fan kan han gnälla på våra spelare? Han ska bara hålla käften om våra spelare. Jag skulle aldrig säga något om deras spelare. På något sätt är detta så typiskt honom, sägern en märkbart förbannad Sylvegård och fortsätter:

– Jag blir ledsen och besviken på Evertsson att han uttalar sig på det här sättet. Det skulle jag aldrig göra.

Hur menar du då?

- Nej, men de ska vara störst, bäst och vackrast. Men nu är det som det är och förhoppningsvis har disciplinnämnden fattat rätt beslut.


LÄS ÄVEN: Sportchefens utspel efter domen

Patrik Sylvegård: "Jag tycker det är rätt illa"

Vad tycker du om domen?

- Jag har inte sett smällen så mycket, men crosscheckar man någon mot halsen, så tycker åtminstone jag att det är rätt illa. Men som jag sa, så hoppas jag att disciplinnämnden har fattat rätt beslut. I fortsättningen hoppas jag dock att Henrik Evertsson bara uttalar sig om sina egna spelare. Och inte i våra.