Therese Sjögran. Foto: Christian Örnberg
Therese Sjögran. Foto: Christian Örnberg

Sjögrans förbannelse i cupen fortsätter

Publicerad

FC Rosengårds cupförbannelse fortsätter. Laget förlorade mot Örebro med 1-2, och nu blir det nog inga fler försök för Therese Sjögran.

– Just nu känns det som ett nej, säger stjärnan till Sydsvenskan.

De regerande svenska mästarna är återigen utslagna ur den svenska cupen. Lördagens match mot Örebro såg ut att gå till förlängning – då avgjorde Örebros måldrottning Sarah Michael på tilläggstid.

– Den första halvleken var riktigt svag från vår sida, men jag tycker att vi skapade tillräckligt i andra för att avgöra matchen, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.

Rosengårds mittfältsstjärna Therese Sjögran har under sina tretton säsonger i klubben vunnit det mesta. Men i den svenska cupen har hon aldrig fått fira någon framgång.

– Nej, jag har aldrig vunnit cupen och det känns jävligt dåligt just nu. Det känns som att vi sprang för springandets skull och låg helt fel i positionerna, säger hon till Sydsvenskan.

"Det var ett stort mål"

Malmölaget har vunnit damallsvenskan tre gånger på de fyra senaste säsongerna. Men för att hitta det senaste cupguldet måste man gå så långt tillbaka som 1997. Tränaren Jonas Eidevall är besviken över uttåget.

– Cupen var ett av våra tre stora mål den här säsongen. Så det var knappast i motivationen det brast, säger han.

Ett positivt inslag för Rosengård var att Ramona Bachmann gjorde sina första minuter för året. Schweiziskan har varit borta på grund av en ljumskskada, men fick en halvlek mot Örebro.

– Ja, hon har gjort två träningspass den senaste månaden. Med tanke på det såg hon bra ut. Det är en månad kvar till seriestart, så det finns mycket tid för träning, säger Jonas Eidevall.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag