Foto: PETTER ARVIDSON
 Foto: PETTER ARVIDSON

Sjögran: "Vi har fullt förtroende för Jack"

Publicerad

Målsättningen är SM-guld, men FC Rosengård har redan förlorat två matcher och inför toppmötet med Linköping skulle en ny förlust betyda hela nio poäng upp till serieledaren.

FC Rosengård är under press.

– Vi vet hur damallsvenskan brukar se ut, säger Therese Sjögran.

De senaste tio åren har en mästare aldrig förlorat mer än tre matcher – på hela säsongen.

Efter förlusten mot Hammarby – som inför matchen var tabelljumbo – vilar krisstämpeln tung över guldaspiranten FC Rosengård. Inför lördagens bortamatch mot serieledande Linköping är man hela sex poäng bakom hemmalaget i serietabellen.

Sportchefen och klubbikonen Therese Sjögran känner av pressen.

– Säsongen har precis börjat, och den är lång. Samtidigt vet vi också hur damallsvenskan sett ut, att lag knappt har tappat poäng som vunnit ligan. Men det verkar som att det är lite jämnare i år. Jag vill inte säga att det är över, men det är klart att det blir tufft att hämta in nio poäng, säger sportchefen Therese Sjögran.

Tränaren Jack Majgaard Jensen hänvisar uteblivna resultat till brist på kontinuitet. Trots det väljer han inför ödesmatchen mot Linköping att bänka storstjärnan Anja Mittag – hon som värvats in för att ersätta fixstjärnan Marta som lämnat för amerikanska Orlando Pride.

Tålamod nyckeln

Majgaard Jensen förklarade sig med att Mittag i dag inte är samma spelare som när hon lämnade klubben 2015, då hon både vann skytteliga och utsågs till ligans mest värdefulla spelare.

– Anja kommer från en tuff period och har inte fått spela så mycket i Wolfsburg. Nu måste hon hitta rätt i det sättet vi spelar på, och samtidigt har vi många offensiva spelare som konkurrerar om platserna, säger Sjögran och tillägger:

– Det kan nog ta lite tid att anpassa sig. Hon kommer att lyckas, vi måste bara ge henne tid.

Känner ni er pressade inför Linköpingsmatchen?

– Vi kommer från en förlust borta mot Hammarby och ska möta Linköping som är regerande mästare, det är klart att det inte är den lättaste matchen. Det viktiga är att vi fokuserar på rätt saker, vårt eget spel och att vi inte bli för upptagna med tabelläget.

Sitter Jack Majgaard Jensen säkert?

– Man kan inte fokusera allt på en match, nu har vi förlorat två matcher och det är vi inte vana vid, men just nu måste vi hitta rätt i vårt eget spel. Jag vill inte spekulera i andra grejer, jag har fullt förtroende för Jack och det har spelarna också. Vi ska bara ut och göra en bra match – för det gjorde vi inte mot Hammarby.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag