Sveriges mesta landslagsspelare är inte riktigt beredd att sadla om än, utan kommer efter VM-uppehållet spela kvartsfinal mot Umeå i cupen. Foto: Johan Bernström
Sveriges mesta landslagsspelare är inte riktigt beredd att sadla om än, utan kommer efter VM-uppehållet spela kvartsfinal mot Umeå i cupen. Foto: Johan Bernström

Sjögran förlänger – kan spela cupfinalen

Publicerad

Therese Sjögrans karriär kan förlängas.

Enligt vad Kvällsposten erfar kommer landslagsstjärnan spela en eventuell cupfinal med FC Rosengård innan hon lägger skorna på hyllan.

– I nuläget vet vi inte exakt när hennes sista match blir, säger klubbens vd Klas Tjebbes.

Spelaren Therese Sjögran ska bli sportchefen Therese Sjögran.

Kvällsposten kunde avslöja nyheten på morgonen den 28 april och beslutet meddelades officiellt på en presskonferens senare under dagen.

Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna sadlar om under hösten och ersätter avgående sportchefen Erling Nilsson.

Torsdagens match mot Kristianstad i den sista omgången inför VM blir däremot inte Sjögrans sista.

Kan spela cupfinal

Efter VM-uppehållet, den 12 juli, spelar Rosengård, med Sjögran i laget, kvartsfinal i cupen mot Umeå.

Skulle Malmölaget vinna den matchen väntar final mot antingen Linköping eller KIF Örebro den 8 augusti.

Den planerar Sjögran också att spela, enligt uppgifter till Kvällsposten.

– Vi kommer inte tacka av henne i samband med matchen mot Kristianstad nu på torsdag, så mycket kan jag säga, säger Rosengårds vd Klas Tjebbes som varken vill bekräfta eller dementera Kvällspostens uppgifter.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag