Simic mötte idolen Kim – tvingade sig till selfie

Publicerad

Kristianstad besegrade Ystad och tog sig till sin femte SM-final på sex år.

Men det var också ett möte mellan målvakten och hans stora idol.

– Han var min stora idol, och det har varit fantastiskt att få möta honom, säger Nebosja Simic som sprang fram till Kim Andersson efter matchen för att ta en "selfie".

IFK Kristianstadsspelarna hade inte jublat färdigt, och Ystads IF-spelarna hade inte ens hunnit inse att säsongen var över.

Men IFK Kristianstads målvakt Nebosja Simic hade en sak han bara var tvungen att göra. Han ville ha en bild på sig själv tillsammans med sin stora idol Kim Andersson.

– Du är min favoritspelare genom alla tider, sa han och höll om sin idol.

"Han var min favorit"

För Kvällsposten vidareutvecklar målvakten sedan och berättar varför han gjorde som han gjorde.

– Han är min favoritspelare, jag såg många av hans matcher när jag var liten. Visst, Karabatic var grym, men Kim var min favorit. Jag ville verkligen ha en bild med honom.

Hur har det varit att spela mot honom?

– Jag hade ett litet övertag på honom från grundserien, men nu i semifinalerna gjorde han många mål på mig. Man vill alltid besegra sin idol, på ett sett var det lite sorgligt.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag