Henrik Hetta. Foto: Daniel Malmberg/All Over PressHenrik Hetta. Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Henrik Hetta. Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Foto: Petter ArvidsonFoto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson

SHL-lagets lagkapten vägrar skriva kontrakt

Publicerad

Malmö Redhawks vill förlänga med Henrik Hetta, 26.

Lagkaptenen har också fått ett bud – men vill inte skriva på.

– De närmaste två åren kommer vara väldigt viktiga i min karriär. Jag vill fundera mer, säger forwarden.

Henrik Hetta är inne på sin fjärde säsong i Malmö Redhawks och nu vill klubben förlänga med den hårt jobbande kaptenen.

I en långintervju med Kvällspostens Johan Svensson berättar sportchefen att forwarden har fått ett bud.

– Vi vill ha kvar honom och han har fått ett bra bud. Jag hoppas att han och agenten hittar en lösning, säger Sylvegård.

– Han har en stor roll här och det finns mycket mer att få ut av honom tror jag.

Ännu har klubben dock fått nobben av Hetta, som vill fundera.

– Jag har haft en skada i axeln och vill fokusera på att komma tillbaka och spela matcher nu. Sedan är det två år som kommer vara väldigt viktiga i min karriär. Jag är inte så ung längre utan 28 år efter dessa år. Därför vill jag fundera innan jag bestämmer mig, säger han.

– Tidigare gånger har jag också bestämt mig väldigt tidigt, nu vill jag avvakta.

"Trivs bra i Malmö"

Har du pratat med någon annan klubb?

– Det vill jag inte kommentera.

När kommer du fatta ditt beslut?

– Jag har ingen deadline. Jag vill bara ut på planen nu och spela lite nu. Mitt mål är att bli så bra som möjligt och jag har mer att ge. Spelmässigt har jag inte fått ut allt ännu. Men jag trivs bra i Malmö.

Patrik Sylvegård fortsätter:

– Jag kan inte tvinga någon att skriva på.

Är du rädd för att tappa honom till någon annan klubb?

– Det är så i den här branschen. Om inte Hetta vill vara här så får jag acceptera det. Men jag tror att det skulle vara bra för honom också att stanna i Malmö.

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag