Patrik Sylvegård Foto: Christian ÖrnbergPatrik Sylvegård Foto: Christian Örnberg
Patrik Sylvegård Foto: Christian Örnberg
Björn Hellkvist. Foto: Simon HastegårdBjörn Hellkvist. Foto: Simon Hastegård
Björn Hellkvist. Foto: Simon Hastegård

SHL-klubben lägger locket på om tränaren

Publicerad

Patrik Sylvegård har tidigare haft förhoppningar om att förlänga med Björn Hellkvist.

Nu vägrar Malmö Redhawks sportchef ge besked i tränarfrågan.

– Vi får se hur vi gör, säger han.

I mitten av januari uttryckte Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård förhoppningar om att förlänga med tränarna Björn Hellkvist och Andreas Hadelöv.

Båda dessa sitter på utgående kontrakt medan Jesper Mattsson har ett år kvar.

– Vi är jättenöjda och vill behålla dem. Samtidigt vill jag se lite hur det ser ut. Det är så lätt att bara skriva nytt. Men jag vill ha kontinuitet och det är egentligen första året de jobbar ihop. De gör ett bra jobb, konstaterade Patrik Sylvegård i en intervju med Kvällspostens Johan Svensson.

– I den perfekta världen vill jag behålla dem och ha gjort det klart innan säsongen är slut. Jag tittar inte på några andra tränare i dagsläget.

Öppnar för förstärkningar i sista minuten

Nu vill Malmös sportchef inte längre ge klart besked i tränarfrågan.

I en ny längre intervju med Johan Svensson säger Patrik Sylvegård att han får se hur det blir.

– Vi får jobba klart den här säsongen och sedan får vi se. Vi har den situation vi har och vi diskuterar med våra tränare. Jag vill inte säga mer. Nu ska vi knyta näven tillsammans.

Har du förhoppningar om att förstärka laget utifrån mer innan transferfönstrets stängning 15 februari?

– Jag tittar på det. Det är inte en person som ska göra det utan det är det här laget. Men om vi hittar en spelare som vi tror kan hjälpa oss och vi har råd så tittar vi på det.

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag