Foto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

"Sett henne förändras från en liten skit..."

Publicerad

Precis som Kvällsposten kunde avslöja i morse blir Therese Sjögran ny sportchef i Rosengård. Ett beslut som hyllas av förbundskapten Pia Sundhage.

– Hon känner att hon kan tillföra mycket, det känner vi är jättebra, säger Pia Sundhage till Kvällsposten.

Sedan 2012 har Sundhage varit förbundskapten för det svenska landslaget. Under åren, och långt dessförinnan, har Therese Sjögran varit en viktig kugge i det svenska landslaget.

Och Pia Sundhage är nöjd över att Sjögran även kommer finnas med över VM-slutspelet i Kanada i sommar.

"Det är härligt"

– Jag är väldigt glad över flera saker - dels att hon inte lägger av innan VM, utan följer med på tåget, men också för att hon blir kvar inom fotbollen efteråt. Det är härligt. Det är så vi vill att det ska vara, säger Sundhage.

Du har ständig kontakt med Sjögran, har du gett henne några tips inför det här beslutet?

 

– Inte ett skit! Hon är så stor och klok så hon tar beslut på egen hand. Sådant här kommer inifrån, och det har vuxit fram i takt med att hon spelat så mycket i Malmö-trakten och i landslaget.

Sett utveckling

Pia Sundhage har som bekant varit aktiv inom svensk fotboll under väldigt lång tid och har haft stenkoll på Therese Sjögrans utveckling.

– Vi har sett henne förändras från en liten skit som spelar fotboll till en spelare som tar ansvar. Hon vet vad som krävs, hon har ju trots allt spelat några landskamper. Med tanke på all erfarenhet hon gör kommer hon göra mycket nytta.

Hur mycket har hon betytt för svensk fotboll?

– Det är bara att titta på hur många landskamper hon gjort, det säger allt. Men sedan har även hennes spelstil varit väldigt viktig. Svensk damfotboll är normalt sett välorganiserad, men hon är med förknippad med det tekniska spelet, säger Sundhage.

Benjamin Troff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag