Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Sett henne förändras från en liten skit..."

Foto: Johanna Lundberg

Precis som Kvällsposten kunde avslöja i morse blir Therese Sjögran ny sportchef i Rosengård. Ett beslut som hyllas av förbundskapten Pia Sundhage.

– Hon känner att hon kan tillföra mycket, det känner vi är jättebra, säger Pia Sundhage till Kvällsposten.

Sedan 2012 har Sundhage varit förbundskapten för det svenska landslaget. Under åren, och långt dessförinnan, har Therese Sjögran varit en viktig kugge i det svenska landslaget.

Och Pia Sundhage är nöjd över att Sjögran även kommer finnas med över VM-slutspelet i Kanada i sommar.

"Det är härligt"

– Jag är väldigt glad över flera saker - dels att hon inte lägger av innan VM, utan följer med på tåget, men också för att hon blir kvar inom fotbollen efteråt. Det är härligt. Det är så vi vill att det ska vara, säger Sundhage.

Du har ständig kontakt med Sjögran, har du gett henne några tips inför det här beslutet?

 

– Inte ett skit! Hon är så stor och klok så hon tar beslut på egen hand. Sådant här kommer inifrån, och det har vuxit fram i takt med att hon spelat så mycket i Malmö-trakten och i landslaget.

Sett utveckling

Pia Sundhage har som bekant varit aktiv inom svensk fotboll under väldigt lång tid och har haft stenkoll på Therese Sjögrans utveckling.

– Vi har sett henne förändras från en liten skit som spelar fotboll till en spelare som tar ansvar. Hon vet vad som krävs, hon har ju trots allt spelat några landskamper. Med tanke på all erfarenhet hon gör kommer hon göra mycket nytta.

Hur mycket har hon betytt för svensk fotboll?

– Det är bara att titta på hur många landskamper hon gjort, det säger allt. Men sedan har även hennes spelstil varit väldigt viktig. Svensk damfotboll är normalt sett välorganiserad, men hon är med förknippad med det tekniska spelet, säger Sundhage.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!