Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Seger om tuffa tiden: ”Skönt att börja om”

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Tiden i Lyon avskräckte Caroline Seger från proffslivet. 

Landslagsstjärnan flyttade hem till damallsvenskan och spelar i kväll allsvensk premiär med FC Rosengård. 

– Det känns skönt att börja om, jag kom från ett väldigt jobbigt år, säger Seger. 

Förra sommaren bröt Caroline Seger kontraktet med Champions League-mästarna Lyon. 

Ny klubb blev guldjagande FC Rosengård. 

Att Seger valde att avbryta tiden i Lyon, ett år i förtid, handlade till stor del om utebliven speltid och en vilja att vinna fler titlar på hemmaplan. 

Men starten i FC Rosengård blev omtumlande. 

Klubben kunde inte hota Linköping om guldet. Samtidigt lämnade flera spelare och tränaren Jack Majgaard Jensen fick sparken med sex omgångar kvar. 

– Jag kom från ett väldigt jobbigt år i Lyon och sedan in i Rosengård och allt kaos kring spelarebyten och tränaren som försvann, säger Caroline Seger. 

"Börjar se ut som herrfotbollen"

Nu ser hon en möjlighet att börja om. Med Jonas Eidewall som ny huvudtränare ska klubben försöka ta guld i år. 

– Nu har vi landat allihop, truppen är satt och klubben har lärt sig. Jonas Eidevall är väldigt noggrann och duktig så det känns väldigt bra. Sedan kommer man stöta på fler motgångar, men det har underlättat att få det här brejket och börja om på nytt. 

Hur ser du på er trupp?

– Rosengårds trupp har hela tiden varit levande och man har bytt mycket. På så sätt är det klart att damfotbollen börjar se ut som herrfotbollen, att det kommer och går folk när pengar blir inblandat. Men någonstans ska man vilja vara här och vilja bidra och utvecklas tillsammans. Där har klubben lärt sig mycket om vilka spelare de ska titta på och vilka spelare man kan konkurrera om.

Klubben har värvat ungt

Den här säsongen har FC Rosengård bland annat förstärkt med Nathalie Björn, 20, från Eskilstuna, norskan Lisa-Marie Karlseng Utland, 25 och Nellie Lilja, 19, från LB07. 

De tunga profilvärvningarna saknas. 

– Klubben har värvat smart och bra karaktärsspelare. Vi har kanske mer yngre och hungriga spelare nu som ser detta som ett litet steg innan de tar nästa steg. Den trupp vi har nu, och de som kommit in, är bra och mogna för att gå in i det här laget och göra något bra av det. 

Har ni krav på att vinna guld den här säsongen?

– Så är det. Men Linköping är inget dåligt lag, och man måste också förstå att man inte kan luta sig tillbaks och så funkar allt av sig själv, det är hårt jobb hela tiden. Slarvar man i det jobbet tar någon annan taktpinnen. Det är hårt arbete under ett helt år och kommer att krävas mycket från allihop. 

Vad ser du framemot den här säsongen?

– Att vi ska spela väldigt bra fotboll och sätta oss i respekt för det här laget har mycket potential till att kunna göra det. Det skulle vara roligt att vinna igen för det var längesen här. 

"Tänkte aldrig mer"

Caroline Seger menar att hon på ett sätt överraskat sig själv. På förhand trodde hon inte att hon vid 33 års ålder skulle vara så pass motiverad som hon är inför årets säsong. 

– Nu vill jag visa att jag fortsatt är en väldigt duktig fotbollspelare. Min målsättning att behålla den statusen, säger Seger och skrattar till:

– Det låter väldigt lätt, men det är inga små mål jag sätter upp! Ju äldre man blir desto högre målsättning får man ha för att man ska dra sig ditåt, för man har gjort det så många gånger. 

Caroline Seger ser i nuläget inget slut på sin karriär. Hon öppnar till och med för ytterligare ett proffskontrakt utomlands. 

– När jag flyttade hem från Frankrike tänkte jag aldrig mer, nu är jag klar. Men dyker något helt fantastiskt upp och det passar i min karriär, så absolut. 

– Samtidigt har jag svårt att se att någon klubb tänka: "Oh My God, vi tar hon som är 35 och på väg utför".

– Men kommer det så absolut, det finns inga dörrar som är stängda. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!