Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Se treåriga tvillingarnas gulliga hyllning till Pontus Jansson

Foto: ED SYKES

Pontus Jansson har gjort stor succé i Leeds United och i dagarna skrev han efter att ha varit utlånad från Torino på för tre år i klubben.

Han är omåttligt populär, något som nu treåringarna Amelia och Gracie Ambler från Doncaster bekräftar.

I spelaren ovan kan du se tvillingarna sjunga Leedsfansens speciella Pontus Jansson-sång.

Treåriga enäggstvillingarna Amelia och Gracie Ambler från Doncaster i South Yorkshire, sjunger om sin kärlek till Pontus Jansson. Videoklippet som mamma Shannon Nelson lade ut på Facebook har blivit en stor succé. Videon har fått delats mängder av gånger och gillats av tusentals.

Nu berättar mamma Shannon om familjens stora Leedspassion.

– Deras farmor och farfar, gammelfarfar och morbror är alla tokiga i Leeds, så även om de bara är tre år har de blivit fostrade till att älska Leeds, säger hon och fortsätter:

– Deras pappa sitter och tittar på matcherna och nynnar på hejaramsorna och tjejerna har lärt sig sångerna. 

Jansson en publikfavorit

Efter en sejour i italienska Serie A och Torino där Pontus Jansson aldrig lyckades ta en ordinarie plats lånades mittbacken ut till det engelska Championship-laget. Där tog karriären ny fart. Jansson blev snabbt en nyckelspelare och en stor favorit bland de engelska fansen.

I början av oktober hade han fått en egen sång som dånade över läktarna på Eland Road.

”Pontus Jansson is magic, he wears a magic hat. If you throw a brick at him, he’ll head that fucker back”, löd texten.

När sedan julen närmade sig var det dags igen. Då löd texten.

"Las Christmas, I gave you my heart. But the very next day, you gave it away. This year, to save me from tears, I give it to Pontus Jansson".

Leeds ligger för närvarande på fjärde plats i den engelska andraligan. Det återstår att se om Pontus Jansson kan lyfta klubben till Premier League.