Foto: Jon SuperFoto: Jon Super
 Foto: Jon Super
Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Georgios Kefalas / Epa / TtFoto: Georgios Kefalas / Epa / Tt
 Foto: Georgios Kefalas / Epa / Tt

Schweizisk uppgift: Safari är klar för MFF

Publicerad

Behrang Safari utnyttjar inte sin option med Basel och lämnar därmed klubben till sommaren, enligt tidningen Basler Zeitung.

Då vänder han hem till Malmö FF, som Kvällsposten tidigare rapporterat om.

– Det hade varit grymt att komma hem och vinna SM-guld och spela i Europa med Malmö, sa Safari i slutet av oktober.

Efter många år utomlands är Behrang Safari på väg att vända hem till allsvenskan.

I oktober kunde Kvällsposten avslöja att Malmö FF jobbade hårt på att få hem ytterbacken.

– Det skulle absolut inte vara ett steg ner. Att komma hem och spela för SM-guld och i Europa, det skulle vara en stor utmaning för mig, sa Safari då.

"Kan inte kommentera någonting"

Hans kontrakt med Basel löper ut till sommaren men det har funnits en option på ytterligare ett år.

Basler Zeitung rapporterar nu att parterna bestämt att de inte ska utnyttja den optionen vilket möjliggör en hemflytt för Safari.

MFF:s sportchef Daniel Andersson är fåordig gällande en kommande värvning av Safari:

– Jag kan inte kommentera någonting. Men vi håller dialogen med många av våra tidigare spelare som är utomlands och Behrang är inget undantag.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag