Foto: Anders Bjurö
 Foto: Anders Bjurö

Schütz blev stor hjälte för Rögle mot Modo

Publicerad

Rögle besegrade Modo med 2-1 på hemmaplan i den viktiga bottenmatchen.

Stor hjälte blev Felix Schütz - som med sina två mål avgjorde matchen.

– Jag är väldigt glad över att kunna göra två mål. Jag har haft det tufft med målskyttet hittills men i kväll har jag lyckats, säger han i C Mores sändning.

Modo fick en drömstart när Shaun Heshka gav bortalaget ledningen tidigt i den första perioden. Det var Heshkas första mål för säsongen - men glädjen blev inte speciellt långvarig.

Efter knappa kvarten kom nämligen kvitteringen, och lagen kunde gå till pausvila med varsitt mål i ryggen.

Schütz: "Glad över att jag lyckades"

Knappt nio minuter in i andra perioden kom sen Rögles ledningsmål - och ännu en gång var det Felix Schütz som hittade nätet.

– Jag är väldigt glad över att kunna göra två mål. Jag har haft det tufft med målskyttet hittills men i kväll har jag lyckats, säger han i C Mores sändning.

– Jag ser mig själv som en offensiv spelare och jag vet att jag kan göra poäng. Men i år har det varit väldigt tufft så jag är glad över att jag lyckades i kväll.

Schütz menar också att det kändes extra speciellt att äntligen hitta nätet i en så viktig match.

– Jag kan inte vara gladare just nu. I en sån här match, när det handlar om att klara sig kvar i ligan och framför hemmapubliken. Jag väldigt glad, säger han.

Viktiga poäng i bottenstriden

Och hans mål visade sig vara matchvinnande för Rögle. Tredje perioden slutade nämligen mållös - och därmed tar Rögle hem tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden.

Nu ligger de på 42 poäng, åtta poäng före just Modo och två poäng före Malmö Redhawks.

Men trots förlusten var Modos tränare Andreas Johansson inte alltför besviken.

– Vi gör en väldigt bra match under stora delar av matchen, säger han i C Mores sändning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag