Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sänkte gamla laget när MFF vann igen

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

För ett år sedan lämnade han BK Häcken för att så småningom vinna SM-guld med Malmö FF.

På lördagen sänkte han för andra gången i den himmelsblå tröjan sin förra klubb BK Häcken.

– Det är skönt. Det är speciellt att komma hit. Jag gillar att vara här, säger Alexander Jeremejeff.

Malmö FF tog snabbt tag i taktpinnen på Bravida Arena och efter en fin passning från Anders Christiansen kunde Alexander Jeremejeff smeka in 0-1 mot sina gamla lagkamrater.

– Det är speciellt att komma hit. Jag trivdes bra här av många olika anledningar. Det är en fin förening.

Målet skulle ge de regerande mästarna segern och tre viktiga poäng. Efter 14 omgångar leder man nu serien med sex poäng ned till jagande IFK Norrköping.

Det var inte första gången anfallaren skjutit sina tidigare lagkamrater i sank. När MFF i fjol slog Häcken med 2-4 stod Jeremejeff både för ett mål och en assist.

Dyrköpta poäng

Men årets poäng var dyrköpta för Malmö FF som på onsdag inleder Champions League-kvalet mot makedonska Vardar. Behrang Safari tvingades byta strax innan paus och med tio minuter kvar av matchen tvingades även Alexander Jeremejeff gå av plan för behandling – då hade MFF redan gjort samtliga byten.

– Det där är en nyckelfigur för Malmö FF inför det Europa-äventyr som stundar, sa Erik Edman, expertkommentator i C More, om Safaris skada.

Malmö FF:tränaren Magnus Pehrsson:

– Det är bara att hålla tummarna, jag har inte fått någon status.

Dramatisk avslutning

Matchen avslutades i kaosartade scener. Förre Malmö FF-spelaren Erik Friberg snackade bland annat till sig ett rött kort efter att hans lagkamrat Egzon Binaku blivit utvisad efter duell med Anders Christiansen.

I matchens absolut sista sekunder klev Häckens målvakt Peter Abrahamsson upp på en hörna och var så när på att volleyskjuta in kvitteringen. Men skottet gick utanför och Malmö FF vann matchen.

Officiellt uttalande

Kort efter matchen gick Malmö FF ut med ett officiellt uttalande angående skadorna på Safari och Jeremejeff.

– Det som skedde med Behrang Safari var att hans vad började krampa. Det var ganska tidigt i matchen och han hade så pass ont att vi valde att byta ut honom. Vi kommer att göra vidare undersökningar i dagarna och då kommer vi att veta mer om läget, säger klubbens sjukgymnast Jesper Robertsson och redogör sedan för Jeremejeffs situation.

– Det högg till lite i ljumsken för Alexander i skottögonblicket och han tyckte inte riktigt att det släppte under matchens gång. Vi kommer även där att undersöka det vidare de kommande dagarna, säger Jesper Robertsson.