Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN
 Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Samtliga spelare har lov att lämna klubben

Publicerad

Det är kaos i Ängelholms FF.

På tisdagskvällens årsmöte meddelades att samtliga spelare fått tillåtelse att lämna klubben.

– Läget är helt okej, skatterna är betalda precis som lönerna för februari och mars. Leverantörsskulderna ska också vara betalda inom någon vecka, säger ordförande Sten-Inge Fredin till Helsingborgs Dagblad.

I samband med den ekonomiska krisen ställde Ängelholms FF ett ultimatum, spelare och ledare skulle gå ned 20 procent i lön. Sex spelare sa nej och ställdes därefter över av tränaren Christian Järdler i träningsmatchen mot Landskrona. Samtliga spelare är fria att gå till en annan förening helt utan övergångssumma innan transferfönstret stänger den 31 mars.

– Spelarna i fråga är med och tränar och sköter det på ett utmärkt sätt. De får absolut vara med och spela matcher, det finns absolut inget beslut på något annat men jag måste spela med ett lag jag vet att jag har tillgång till i en premiär. Jag är trött på det här, vi måste blicka framåt nu, säger Christian Järdler till tidningen.

Klubben accepterar att gå med på att bryta kontrakten om spelarna inte kan tänka sig en lönesänkning – ett faktum som gäller även de som först accepterat kravet.

"Alternativet var konkurrs"

Helsingborgs Dagblad har låtit Sten-Inge Fredin ge sin syn på den rådande situationen i A-laget.

– Det är ett svamlande om det här. Alla killar hade en fri vilja att säga ja eller nej till lönesänkningen. Det som inte framkommit riktigt var att det andra alternativet var konkurs. Paketet för att rädda klubben var dels lönesänkningen, samt att jag och en annan sponsor gick in och finansierade upp för att klara ut 2015 och skapa en likviditet för 2016.

Tack vare dessa lösningar kunde klubben på tisdagskvällen redogöra för att skatteskulden är borta och att man står på allt stadigare ben ekonomiskt.

Man presenterade också Per-Ola Ljung som ny U17-coach med motiveringen att lösningen var mer än försvarbar sett till de ekonomiska krav Ljung ställer.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag