Samtalet sekunderna innan galna överfallet

Publicerad

Här är den nya videon på överfallet i Lindab arena.

På filmen ser man hur Rögles assisterande tränare Mikael Gath pratar med André Deveaux bara sekunder innan han attackerar Västerås lagkapten Per Helmersson.

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska Rögle under seneftermiddagen komma med ett offentligt uttalande - tills dess har man beslutat att ingen i föreningen kommunicerar ut någonting i frågan.

Det var inför torsdagens match i SHL-kvalet mellan Rögle och Västerås som hemmalagets kanadensiske forward André Devaux stod för ett de fulaste överfallen på länge.

Mitt under uppvärmningen skrinnade han fram till Västerås lagkapten Per Helmersson och högg brutalt ner Vik-spelaren med sin klubba.

På nya tv-bilder som Expressen i dag kan visa pratar André Devaux med Rögles assisterande tränare Mikael Gath sekunderna innan överfallet.

Direkt efter deras konversation slår Devaux sin klubba i isen två gånger - innan han åker fram och slår ner Helmersson.

Rögles spelare och ledare har under måndagen gjort sig oanträffbara och hänvisar till sportchefen Anders "Masken" Carlsson som ska komma med ett uttalande under eftermiddagen.

Möte under måndagen

Enligt uppgifter till Kvällsposten kommer Rögle BK under seneftermiddagen gå ut med ett officiellt uttalande. Frågan ska just nu vara under behandling. Man ska ha haft ett flera timmar långt möte - som inleddes under förmiddagen och fortfarande pågår - där André Deveaux överfall av Per Helmersson diskuteras.

I det kommande uttalande väntas sportchefen Anders "Masken" Carlsson berätta vad man kommit fram till under mötet och hur klubben ska agera i frågan.

Spelare och ledare har fram tills dess fått munkavle.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag