Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samtalar om jobbet – han kan bli ersättaren

Malmö FF har fört samtal med Elfsborgs förre guldtränare, Magnus Haglund, angående jobbet som tränare efter Rikard Norling, som väntas få gå.
Foto: Pontus Ferneman

Malmö FF har träffat och varit i kontakt med Magnus Haglund, 40, vid ett flertal tillfällen.

Lilleström-tränaren är ett av namnen på MFF:s lista över potentiella ersättare till Rikard Norling.

En lista till vilken MFF rådfrågat Englands förbundskapten Roy Hodgson om lämpliga namn.

– Jag har egentligen inget mer att säga än att mitt kontrakt med Lilleström går ute efter säsongen, säger Haglund till SPORT-Expressen.

Under sina sju år som tränare för IF Elfsborg förde Magnus Haglund klubben till det första SM-guldet på 45 år och var med och etablerade Boråslaget som ett av Sveriges absolut bästa.

Från och med guldåret 2006 nådde Haglund ett guld, en andraplats, två tredjeplatser och två fjärdeplatser i allsvenskan.

Inför säsongen 2012 flyttade Haglund från Elfsborg till Lilleström, men den norska klubben fick snabbt efter Haglund ankomst ekonomiska bekymmer.

"Varit igenom ett stålbad"

– Klubben har varit igenom ett stålbad som så klart påverkat våra sportsliga möjligheter, säger Haglund vars kontrakt med Lilleström går ut efter den här säsongen.

Magnus Haglund dementerar inte SPORT-Expressens uppgifter om att han varit i kontakt med och träffat representanter för Malmö FF angående tränarjobbet i den skånska storklubben.

"Dörren inte stängd"

– Min framtid får ge sig de närmsta månaderna, säger Haglund vars Lilleström just nu ligger tia i Tippeligaen samt är framme i semifinal i norska cupen.

– Det är inte så att dörren till en fortsättning i Lilleström är stängd. Det förs diskussioner om en eventuell förlängning här.

En arbetsgrupp inom MFF:s styrelse har enlig SPORT- Expressens uppgifter jobbat ett par månader med att ta fram en lista över potentiella ersättare till Rikard Norling.

Haglund är ett av namnen på listan, kontakterna har varit fler än en och flera representanter för MFF ska ha talat med Haglund.

– Eftersom vi är en klubb där det alltid händer saker så måste vi hela tiden hålla oss à jour om hur det ser ut på marknaden, säger Malmö FF:s vd Per Nilsson till TT och påpekar att det är något klubben gjort förut.

– Det har vi gjort i alla tider och det gör vi fortfarande.

Har kontaktat Hodgson

Enligt SPORT-Expressens uppgifter har MFF:s klubbledning även kontaktat den före detta MFF-tränaren Roy Hodgson, i dag förbundskapten för England, för att av honom få konsultation i arbetet att kartlägga potentiella nya tränare.

Tog guld med Elfsborg 2006

Ålder: 40

Tränarkarriär: Stafsinge IF, 1998-1999, Laholms FK, 2000-2004, IF Elfsborg, 2004-2011, Lilleström 2012-.

Främsta merit: SM-guld med Elfsborg 2006.

Aktuell: Som ny tränare i Malmö FF, han har redan haft kontakt med MFF. I går avslöjade SPORT-Expressen att Rikard Norling kommer att få lämna sitt uppdrag i klubben efter den här säsongen.