Foto: JOHANNA LUNDBERGFoto: JOHANNA LUNDBERG
 Foto: JOHANNA LUNDBERG
Foto: JOHANNA LUNDBERGFoto: JOHANNA LUNDBERG
 Foto: JOHANNA LUNDBERG

Sågningen: "Inte som för två år sedan"

Publicerad

Brassestjärnan Marta lämnade.

Ersättaren som plockades hem var Anja Mittag, anfallaren som gjort stor succé i laget 2012-2015. Men inför lördagens måstematch mot Linköping bänkas det tyska anfallsesset.

– Anja kom inte som den spelare hon var när hon lämnade för två år sedan”, säger tränaren Jack Majgaard Jensen till Sydsvenskan.

Det har redan blivit två förluster i årets damallsvenska för FC Rosengård. Vinner Linköping lördagens toppmatch är Rosengård hela nio poäng bakom toppkonkurrenten och ett SM-guld hade då förefallit mycket avlägset.

På de senaste tio åren har en mästare inte förlorat mer än tre matcher på hela säsongen.

I måstematchen bänkar lagets tränare stjärnan Anja Mittag – hon som ersatte Marta och som förutom stor succé i Rosengård både avgjort EM-finalen 2013 och har erfarenhet från spel i PSG och Wolfsburg.

– Anja kom inte som den spelare hon var när hon lämnade för två år sedan. Hon har varit under utveckling, och tyvärr under negativ utveckling när det gäller hennes självförtroende, säger Jack Majgaard Jensen.

Förlorat självförtroendet

Majgaard Jensen förklarar att tyskans självförtroende fått sig en knäck efter flera misslyckande de senaste säsongerna, framför allt i Wolfsburg där hon knappt fick någon speltid alls.

– Mentalt har hon en historia som man måste ta höjd för. Det är viktigt att förstå att hon är människan Anja, inte en maskin. Hon går inte bara in och fortsätter det jobb hon gjorde för två år sedan. Men hon är en fantastisk spelare och vi tror stenhårt på henne, annars hade vi inte tagit hit henne. Men vi måste också erkänna att hon inte är där hon var för två år sedan, säger Jack Majgaard Jensen.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag