Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
 Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Så ser MFF ut att starta i premiären

Publicerad

Yoshimar Yotún missade MFF:s näst sista träning inför den allsvenska premiären.

Vänsterbacken har fortfarande inte kommit hem från landslagssamlingen med Peru.

– Det är klart att det vore bättre att ha tio dagar tillsammans här men samtidigt ska man vara glad att man har många spelare som platsar i landslag, säger tränaren Allan Kuhn.

Förberedelserna inför premiären är i full gång. Men när Malmö FF tränade på torsdagsförmiddagen tvingades de göra det utan sin vänsterback Yoshimar Yotún som varit i Sydamerika på landslagsuppdrag.

– Han sitter nog på flyget nu och ska vara med i träning i morgon, säger Allan Kuhn.

Du är inte orolig för att han kommer hem jetlaggad?

– Det är sånt vi måste fundera kring. Men han har gjort det bra tidigare och jag tror inte att han flyger i ekonomiklass så han kan nog sova.

"Nu är det bara glädje"

Enligt torsdagsträningen ser MFF ut att ställa upp med samma elva som man oftast matchat under försäsongen – då truppen varit skadefri.

Johan Wiland i mål. Anton Tinnerholm som högerback. Kári Árnason och Rasmus Bengtsson som mittbackar. Ett mittfält med Vladimir Rodic, Anders Christiansen, Oscar Lewicki och Jo Inge Berget. Markus Rosenberg och Vidar Örn Kjartansson på topp.

Pa Konate spelade vänsterback men kan komma att ersättas av Yotún, om peruanen anses vara i tillräckligt god fysisk form.

– Några av killarna spelade match i tisdags så det var en lugn träning här i dag, lite mer taktisk. Vi tittade mycket på vad Norrköping är bra på. Under fredagen ska vi titta mer på vad vi själva är bra på, säger Kuhn.

Hur känns det för dig personligen iför den allsvenska premiären?

– Nu är det bara glädje. Men när man vaknar på lördag morgon känner man sig nog spänd. Men man ska inte vara nervös.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag