Så mycket betalar MFF för Kjartansson

Publicerad

Vidar Örn Kjartansson blir en av allsvenskans absolut bäst betalda spelare.

Enligt uppgifter till SportExpressen betalar MFF omkring tre miljoner kronor för att köpa loss anfallaren från Jiangsu i Kina - medan spelaren själv får en sign on-bonus på drygt åtta miljoner kronor.

- Jag hade en del bud men det var Malmö FF som intresserade mig mest och är en av de största klubbarna i Norden, säger anfallaren.

SportExpressen kunde avslöja nyheten under onsdagsmorgonen.

Isländske anfallaren Vidar Örn Kjartansson, 25, är klar för Malmö FF.

Under onsdagseftermiddagen bekräftades också nyheten då MFF presenterade spelaren på en presskonferens.

– Jag har lärt mig mycket i Kina och hade en del andra bud. Men Malmö var klubben som intresserade mig mest av alla förslag jag fick, säger anfallaren.

Malmö FF vann dragkampen om islänningen där flera andra klubbar i Skandinavien var med i racet. Däribland danska AGF Århus.

Men ingen var i närheten av att matcha budet då MFF spände de ekonomiska musklerna.

När Kjartansson köptes loss från norska Vålerengen förra året betalade Jiangsu omkring 30 miljoner kronor för spelaren. Men när klubben nu meddelat att man vill göra sig av med anfallare för att värva mer kända namn fick de bara ut omkring tre miljoner kronor i övergångssumma från Malmö FF.

Kjartansson får bra betalt

Det gjorde att MFF kunde lägga mer krut på spelarens personliga kontrakt och enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen blir nyförvärvet nu en av allsvenskans absolut bäst betalade spelare då han fick en sign on-bonus på dryga åtta miljoner kronor.

Till det kan läggas en bra allsvensk månadslön i hundratusenkronors-klassen.

Hans tidigare klubb Jiangsu är en av Kinas rikaste och gjorde i dag klart med förre Chelsea-spelaren Ramires.

Klubben betalade hisnande 260 miljoner kronor till Premier League-klubben för att köpa loss brassen. Dessutom var Jiangsu också med i racet om att värva Gervinho och Freddy Guarin. Där valde dock båda spelarna andra klubbar i Kina till slut.

– Jag har sett Malmö spela i Champions League och det är en av de största klubbarna i Norden de senaste åren. Malmö har en fantastisk hemmaarena och många bra spelare, säger islänningen.

"Självförtroendet växte"

2014 vann Kjartansson den norska skytteligan efter att ha gjort 25 mål på 29 matcher i Vålerengen.

– Jag gjorde först tio mål på tio matcher och självförtroendet växte så då fortsatte det bara. Men jag hade också många bra spelare runt mig, säger han själv om sin succésäsong i norska Tippeligan.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag