Rydströms nummer blir inte pensionerat

Foto: Sanna Dolck

Henrik Rydström fick beskedet via medierna, och det sved.

Trotjänarens tröjnummer kommer inte pensioneras av Kalmar FF.

– Det känns ledsamt. Man kan tycka att det är en petitess, att det handlar om egot och liknande, men samtidigt är det en symbolisk handling där Kalmar FF visar - eller inte visar - att man värdesätter det jag står för och det jag gjort, säger lagkaptenen till Kvällsposten.

Efter 20 år i Kalmars tjänst kallades Henrik Rydström förra veckan till ett möte med klubbdirektören Svante Samuelsson och sportchefen Thomas Andersson Borstam. Han skulle inte få en förlängning av det kontrakt som löper ut efter säsongen.

I måndags avslöjade Samuelsson för Kvällsposten att tröja nummer åtta inte kommer pensioneras, vilket Rydström inte informerats om.

– Det sved. Men jag väljer att se det som att föreningen hade en dålig dag. Precis som att vi spelare kan ha en dålig dag. Och att ledningen därför gjorde mindre bra ifrån sig. Eller kanske inte tänkte tanken klart, säger Rydström.

Tycker du att nummer åtta borde pensioneras?

– Eftersom Johny Erlandssons nummer pensionerades när han slutade 1987 borde det rimligtvis finnas fog för att även mitt nummer går samma väg. Jag skulle hursomhelst bli väldigt stolt och hedrad att hamna i samma sällskap som en legendar som Erlandsson. Fast egentligen önskar jag att jag inte ens skulle behöva svara på vad jag tycker i frågan. Jag hade önskat att det var en självklarhet för Kalmar FF.

På sociala medier som Twitter och Facebook har många av Kalmars supportrar uttryckt sitt missnöje över klubbledningens beslut. Rydström säger att deras stöd betyder mycket.

– Enormt mycket. Jag är väldigt, väldigt glad och tacksam över engagemanget och över att så många bryr sig. Och förhoppningsvis kommer föreningen gå i takt med supportrarna. För vad är vi i Kalmar FF utan dem?