Ella Masar är en av spelarna som ska träna med MFF. Foto: Christian ÖrnbergElla Masar är en av spelarna som ska träna med MFF. Foto: Christian Örnberg
Ella Masar är en av spelarna som ska träna med MFF. Foto: Christian Örnberg
Anita Asante är en annan av Rosengårdsstjärnorna som tränar med MFF. Foto: Carl SandinAnita Asante är en annan av Rosengårdsstjärnorna som tränar med MFF. Foto: Carl Sandin

Anita Asante är en annan av Rosengårdsstjärnorna som tränar med MFF.

 Foto: Carl Sandin
Nästa vecka ansluter Djurgården-lånet Katrin Schmidt. Foto: Petter ArvidsonNästa vecka ansluter Djurgården-lånet Katrin Schmidt. Foto: Petter Arvidson
Nästa vecka ansluter Djurgården-lånet Katrin Schmidt. Foto: Petter Arvidson

Rosengårdsstjärnor ska träna med MFF

Publicerad

På årsmötet på fredag väntas Malmö FF säga ja till flickfotboll.

Men redan på måndagen tas ytterligare ett steg.

Några av FC Rosengårds stjärnor ska träna med klubben, skriver Sydsvenskan.

Det är FCR-tränaren Jack Majgaard Jensen som varit i kontakt med Andreas Georgsson, tränare för MFF P17, och som lyckats sy ihop ett samarbete.

Samarbetet med årsmötet är bara en slump. Syftet är framför allt att FC Rosengård, som har många spelare på landslagsresa, ska kunna erbjuda de stjärnor som är kvar bra träning.

"Blev lite paff"

Med en början på måndagen tränar Anita Asante, Ella Masar, Gãelle Enganamouit och Natasha Andonova med MFF:s P 17-lag. Nästa vecka ansluter Djurgården-lånet Katrin Schmidt och även Ali Riley om hennes fot blir bra.

– Tanken föddes när vi mötte MFF P 16. Tjejerna får träna i ett högt tempo, vilket vi inte kan erbjuda med så få spelare hemma, säger Jack Majgaard Jensen.

– Jag blev lite paff först, men nu är jag mycket nyfiken. Det ska bli roligt. Självklart ska vi hjälpa varandra och det är ett betyg att vi har en bra verksamhet att Jack frågar, säger Andreas Georgsson, som tränar MFF P 17.

Här är hela FC Rosengårds trupp just nu:

Erin McLeod, Hanna Lundell, Rebecka Holm, Andrea Thorisson, Edina Filekovic, Linnea Svensson, Zecira Musovic, Amanda Ilestedt, Emma Berglund, Alexandra Riley, Anita Asante, Sara Björk Gunnarsdóttir, Iina Salmo, Nataša Andonova, Martia Viera da Silva, Lina Nilsson, Gaëlle Enganamouit, Lieke Martens, Hanna Persson, Ebba Wieder, Emma Pennsäter, Sofie Junge Pedersen, Ella Masar, Katrin Schmidt (lån).

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag