Foto: Instagram.
 Foto: Instagram.

Rosengårds kritik mot Bröndbys nakenbild

Publicerad

Bröndbys halvbara bakar upprör.

FC Rosengårds klubbdirektör tycker att den danska klubben förstör för de föreningar som vill skapa ett seriöst intresse för damfotboll.

– Det tar bort fokus från den sportsliga framgången och det är väldigt korkat, säger Klas Tjebbes.

Förra veckan tog sig Bröndbys damer vidare till Champions Leagues kvartsfinal. Samtidigt vann man mot Fortuna Hjörring och utökade ledningen i den danska ligan.

Mitt i segeryran togs halvnakna bilder inne i omklädningsrummet. De lades sedan ut på Instagram.

Tilltaget har fått stor uppmärksamhet och hamnat på de danska tidningarnas förstasidor, men det har också kritiserats.

"Väldigt korkat skämt"

FC Rosengårds klubbdirektör Klas Tjebbes är negativt inställd till bilden.

– Det är kanske ett skämt men i så fall är det ett väldigt korkat skämt. Det här förstör för oss som försöker jobba med att få upp ett seriöst intresse för damfotbollen.

Enligt Tjebbes skulle något liknande aldrig kunna hända i FC Rosengård.

– Vi har ett ständigt samtal kring vad den här klubben står för. Vi är samhällsbyggande och har ett socialt ansvar. Våra spelare är förebilder för alla andra unga tjejer som spelar fotboll och en sån bild är helt fel väg att gå. Ingen människa ökar sin trovärdighet genom att visa baken, oavsett yrke.

Bröndbys ytterback Theresa Nielsen la själv upp bilden på sitt Instagram-konto.

– Vi har inte haft en intention att det skulle nå så många. Vi har bara haft det kul och inte tänkt så mycket på det. Det var ett spontant skämt, säger hon.
– Jag kan förstå vad han menar. Men vi har inte jagat uppmärksamhet eller något. Vi har bara haft det kul efter en vecka med riktigt bra resultat.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag