Landslagsstjärnan Kosovare Asllani är aktuell för FC Rosengård. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Landslagsstjärnan Kosovare Asllani är aktuell för FC Rosengård. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Rosengård vill ha Asllani – kontakt med agenten

Publicerad

Landslagsstjärnan Kosovare Asllani, 28, kan vara på väg till guldjagande FC Rosengård.

Malmöklubbens sportchef Therese Sjögran bekräftar att hon varit i kontakt med Aslanis agent Arash Bayat.

– Ja, vi har fört diskussioner, säger Sjögran till Kvällsposten.

Kosovare Asllani har kontrakt med Manchester City till 31 december. Efter uttåget i EM-slutspelet i Holland tidigare i sommar öppnade hon för att lämna redan i höst.

– Nu åker jag till Sverige först, sen får vi se. Jag har inte velat lägga så mycket tid på det. Det kan hända mycket nu, den kommande veckan, förklarade Asllani för Expressen.

Hon sa också:

– Jag tror att jag måste bestämma mig snart. Dessutom stänger transferfönstret snart.

Nu kommer uppgifter från svt.se att Rosengård erbjudit proffsstjärnan ett kontrakt.

Det tillbakavisas av Therese Sjögran.

– Det stämmer inte, säger FCR:s sportchef – och förklarar läget med den profilstarka landslagsstjärnan (104 A-kamper):

– Ja, vi har fört diskussioner med hennes agent. Men vi har inte kommit fram till något konkret. Och vi har inte lämnat något kontraktsförslag.

– Jag har pratat med hennes agent. Vi har ju hört att hon vill flytta hem och då måste man kolla läget. Det har inte hänt mer än så.

Därför tog Rosengård kontakt

Vad har agenten sagt?

– Det är mycket spekulationer. Vad vi pratat om vill jag helst inte kommentera.

Hur länge har du känt till Asllanis planer?

– Inte jättelänge. Men vi har läst om det i media och då är det klart att man tar kontakt. Men, som sagt, det finns inget konkret mellan oss.

Har ni erbjudit henne kontrakt tidigare?

– Inte vad jag vet. Definitivt inte under mina två år som sportchef.

Vad kan hon tillföra i Rosengård?

– Det är svårt att säga. Men jag gillar henne som spelare. Hon är en spelande typ. Men det är inte så relevant nu eftersom vi inte är konkreta i våra diskussioner.

Har Asllani en klausul i sitt kontrakt med Manchester City?

–Vet inte. Det jag har hört är hon kan tänka sig flytta hem. Men om det är nu eller till vintern har jag ingen aning om, säger Therese Sjögran.

Kosovare Asllani började spela fotboll i Vimmerby. Karriären tog fart i Linköpings FC. 2012 spelade hon i Kristianstads DFF innan Paris Saint-Germain erbjöd ett kontrakt. Sedan 2016 spelar Asllani i Manchester City.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag