Rosengårds Anja Mittag kramas om efter sitt 1-0-mål. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNRosengårds Anja Mittag kramas om efter sitt 1-0-mål. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rosengårds Anja Mittag kramas om efter sitt 1-0-mål. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Olivia Schougs bil parkerades utanför Malmö IP när Rosengård skulle spela. "Hon är inte aktuell", dementerar FCR-basen Håkan Wifvesson. Foto: JAN PETER ANDERSSONOlivia Schougs bil parkerades utanför Malmö IP när Rosengård skulle spela. "Hon är inte aktuell", dementerar FCR-basen Håkan Wifvesson. Foto: JAN PETER ANDERSSON
Olivia Schougs bil parkerades utanför Malmö IP när Rosengård skulle spela. "Hon är inte aktuell", dementerar FCR-basen Håkan Wifvesson. Foto: JAN PETER ANDERSSON
Håkan Wifesson, ordförande i FC Rosengård. Foto: ULF RYD / KVP/EXPRHåkan Wifesson, ordförande i FC Rosengård. Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Håkan Wifesson, ordförande i FC Rosengård. Foto: ULF RYD / KVP/EXPR

Rosengård vidare i Champions League

Publicerad

FC Rosengård är klart för åttondelsfinal i Champions League.

Svensklaget spelade ut Rumänska Cluj på Malmö IP och vann med klara 4-0.

Efter segern meddelar FCR:s ordförande Håkan Wifvesson att nya spelare är på gång till klubben.

– Om några veckor, säger han.

Rosengård hade 1-0 (Ebba Wieder) i ryggen efter matchen i Rumänien i förra veckan.

Man kunde haft både 2-0 och 3-0 att gå på, men bollarna och planen höll inte måttet.

– Förhoppningsvis kan vi spela ut dem här hemma, sa landslagsstjärnan Caroline Seger inför returen i sextondelsfinalen.

Seger var också tydlig med att det handlade om attityd, för att inte släppa in Cluji matchen.

Därför startade Rosengård på högsta växel och skapade tre-fyra heta chanser under inledningen.

Det dröjde dock till 37:e minuten innan Rosengård kom igenom den rumänska muren. Ella Masar serverade Anja Mittag som drog till på volley och satte bollen i nättaket – tyskans 50:e mål i Champions League.

Total dominans

Malmölaget fortsatte totaldominera efter paus – och radade upp heta lägen samtidigt som höstregnet ihärdigt vräkte ner över konstgräset.

– Vi hade ett bra snack i paus vad vi skulle göra, säger tränaren Malin Levenstad.

2-0 – målet som definitivt sänkte Cluj – kom efter fint växelspel där Iva Landeka var sist på bollen.

Hanna Folkesson spädde på till 3-0 och mittbacken Glódís Viggósdóttir avslutade målfesten med att nicka in 4-0 när klockan passerat 90 minuter.

Rosengård, som varit inne i en tung period men åter hittat segerspåret, mönstrade samma elva som i senaste matchen när man besegrade Djurgården med 6-3.

Erin McLeod, kanadensiska målvakten, satt alltså kvar på bänken och och fick se hur Zećira Mušović höll nollan utan att ställas på några större prov.

Dementerar Schough-ryktet

Nu spänner Rosengård bågen – mot nya Europaäventyr. Och ett revanschår i allsvenskan 2018.

Helt klart blir det med några nya namn i uppställningen.

– Det dröjer några veckor innan vi släpper något, säger ordförande Håkan Wifvesson.

Han dementerar samtidigt Malmörykten kring Eskilstunaanfallaren Olivia Schough, 26, vars bil stod parkerad utanför idrottsplatsen.

– Hon är inte aktuell. Hon är här av andra anledningar, säger Wifvesson.

Åttondelsfinalerna lottas på måndag.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag