Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosengård värvar från rivalklubben

Foto: Bobbo Lauhage
Foto: Bobbo Lauhage

Som Kvällsposten kunde avslöja förra veckan värvar FC Rosengård holländskt.

Kontraktet med Lieke Martens är nu påskrivet och klart.

– Hon är en bra yttermitt som både jobbar in i banan och ner på kanten. Hon är bra med bollen och är snabb, sa sportchefen Therese Sjögran då.

Nu är påskrivet och klart. Kontraktet sträcker sig över ett år och det är bara läkarundersökningen som fattas för att den holländska yttern Lieke Martens ska bli Rosengårdsspelare.

– Jag räknar med att den görs när vi samlas igen, men det är inga problem, säger sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Martens som spelat lite drygt 50 landskamper kommer närmast från Kopparbergs/Göteborg och har dessförinnan representerat tyska Duisburg.

Det väntas en stor spelarrullians i Rosengård i vinter. Flera kontrakt går ut och man har redan gjort klart med skyttedrottningen Gaëlle Enganamouit samt finskan Iina Salmi.

Enligt källor till Kvällsposten har FC Rosengård även varit i kontakt med Martens landsmaninna Danielle Van de Donk – något som Sjögran också bekräftade förra veckan.

– Vi har varit i kontakt, men det är inget klart alls. Där finns en första kontakt, hon är intressanta, men inget är klart. Vi håller också på att diskutera med en del spelare där kontrakten går ut, men man måste ha alternativ, sa Sjögran.

Flera namn på gång

Då målvakten Kathrin Längert kommer att lämna klubben väntas även en målvakt anlända inom snar framtid. Enligt Sydsvenskan kan denna målvakt vara kanadensiskan Erin McLeod som tidningen menar ska skriva på tillsammans med sin fru Ella Masar – en spelare som enligt tidningen i stort sett kan spela på vilken position som helst.

– De är intressanta, men det finns en del detaljer som återstår, säger Sjögran till Sydsvenskan.

Utöver Längert är det sedan tidigare klart att Line Roddik Hansen och Josee Belanger lämnar FC Rosengård.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!